Αθώος ο τσιγγάνος για τη φωτιά  στο τσαντήρι που έμενε

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω 39χρονος αθίγγανος που κατηγορούνταν για τη φωτιά που προκλήθηκε στο τσαντήρι που διέμενε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από κατάθεση που είχαν δώσει η σύζυγος και ο αδελφός του 39χρονου μετά το περιστατικό. Ωστόσο μερικές ημέρες αργότερα και οι δύο κατέθεσαν εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου ότι η φωτιά προήλθε είτε από την αναμένη σόμπα είτε από το τσιγάρο που κρατούσε ο 39χρονος, και τον είχε πάρει ο ύπνος. Σε ότι αφορά την καταγγελία οι ίδιοι είχαν δηλώσει πως το έκαναν για να συνετιστεί ο 39χρονος ο οποίος τότε κατανάλωνε αρκετή ποσότητα αλκοόλ. 

Χθες το δικαστήριο λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη αλλά και το γεγονός ότι η οικογένεια του 39χρονου δεν βρισκόνταν μέσα στο παράπηγμα την ώρα της φωτιάς καθώς η σύζυγος του είχε πάρει τα παιδιά και είχαν πάει να διαμείνουν μαζί με την μητέρα της, τον έκρινε αθώο απαλλάσσοντας τον από κάθε κατηγορία.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κα. Αλεξάνδρα Ζερβού.
Η παραπομπή του 39χρονου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό είχε σημειωθεί περίπου στις 2 τα ξημερώματα την 21η Δεκεμβρίου 2011  και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν με αφορμή τον καβγά που είχε ο 39χρονος δράστης με την σύζυγό του. Έχοντας ήδη καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, ο 39χρονος διαπληκτίστηκε – σύμφωνα με πληροφορίες- έντονα με την γυναίκα του και στη συνέχεια φέρεται να έβαλε φωτιά στο παράπηγμα που έμενε όλη η οικογένεια του με τα πέντε τους παιδιά.

Οι άνεμοι σε συνάρτηση με τα εύφλεκτα υλικά (χαρτόνια κ.α.) που αποτελούσαν τα υλικά κατασκευής του παραπήγματος είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα και στις διπλανές παράγκες. Συνολικά τρία παραπήγματα μαζί με αυτό του 39χρονου κάηκαν. Άμεσα στη περιοχή έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με προσωπικό το οποίο και έσβησε τη φωτιά προτού προκληθούν ακόμη μεγαλύτερες ζημιές σε άλλες παράγκες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την σύζυγο του 39χρονου και τον αδελφό του στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.