Γιώργος Χατζημάρκος: "Δεν άντεχαν τη συζήτηση γι’ αυτό και αποχώρησαν"

«Η Δημοκρατία δεν είναι τιμοκατάλογος ταβέρνας για να διαλέγεις ότι θέλεις, έχει κανόνες» δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο της αναφοράς του σε όσα έγιναν κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. 

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στις παρατάξεις των Μαχαιρίδη, Μπενέτου και στους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Ανανία, Ζωγραφίδη και Κουνάκη, έκανε λόγο σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, για τσαμπουκά, απειλές και τραμπουκισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους αδιάβαστους σε ότι αφορά τη λειτουργία του σώματος.  

«Έψαχναν σε μία προσχεδιασμένη απόφαση, αφορμή για να απουσιάσουν από τη συνεδρίαση. Δεν άντεχαν με κανένα τρόπο τη συζήτηση για το φράγμα Γαδουρά.  Για το οποίο ζήτησαν οι ίδιοι στοιχεία. Όμως δεν την αντέχουν αυτή τη συζήτηση και ειδικά ο Γιάννης Μαχαιρίδης, η ψυχολογία του δεν το αντέχει.

Ένα έργο που γίνεται από τότε που εμείς ήμασταν παιδιά και εκείνος γενικός γραμματέας Αιγαίου, μπορεί και πριν 30 χρόνια ότι ένα έργο κλείνει και είναι λειτουργικό δίνοντας νερό, ενώ ο ίδιος παρέδωσε σε εμάς ένα εργοτάξιο φάντασμα» δήλωσε ο περιφερειάρχης ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση και κατά του περιφερειακού συμβούλου από τις Κυκλάδες Τζώρτζη Μακρυωνίτη, τονίζοντας ότι απειλεί τον πρόεδρο του σώματος στις συνεδριάσεις .

«Το θεσμικό τους ρόλο τον έχουν προ πολλού απεμπολήσει αφού εκτός από πολύ στείρες και φθηνές παρεμβάσεις, δεν έχουν καμία πρόταση για κανένα θέμα τρία χρόνια τώρα. Στο π.σ. επέλεξαν και να καπηλευθούν για να κερδίσουν από ένα εσωτερικό ζήτημα μίας άλλης παράταξης.

Το θράσος βέβαια κορυφώνεται όταν αποχωρούντος του κ. Μαχαιρίδη κάνει και δηλώσεις περί δημοκρατίας. Τη δημοκρατία την έχουν μετατρέψει οι ίδιοι σε… τιμοκατάλογο ταβέρνας από τον οποίο διαλέγουν ότι θέλουν. Η δημοκρατία έχει κανόνες. Ήρθαν με έναν πάρα πολύ φθηνό τσαμπουκά με απειλές και τραμπουκισμούς με μία υστερική διάθεση να παρουσιάσουν έναν κανονισμό λειτουργίας που δεν υπάρχει…

Αδιάβαστοι ήταν πάντα. Πέρασαν δεκαετίες σε αυτές τις θέσεις και δεν έμαθαν ούτε τον κανονισμό λειτουργίας… Το έχουν ξανακάνει και ειδικά ο συνεργάτης του κ. Μαχαιρίδη, ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης απειλεί τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου μέσα στις συνεδριάσεις και έχει το θράσος να μιλά για δημοκρατία.

Όσες φορές και να φύγουν, από την αλήθεια και την πραγματικότητα δεν θα αποδράσουν ποτέ. Θα τους ακολουθεί πάντα. Την ενημέρωση για το φράγμα δε θα την αποφύγουν, θα γίνει στο επόμενο περιφερειακό όταν θα συνεδριάσει στη Ρόδο. Θα περάσουν τη βάσανο να ακούσουν την αλήθεια, τι άφησαν και τι ολοκληρώσαμε εμείς» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Δήλωση του  Αντιπεριφερειάρχη  Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη
Για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του σώματος το Σάββατο στη Ρόδο, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Μην έχοντας καταθέσει ούτε μία σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση στα τρία χρόνια της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την επίλυση προβλημάτων που οι ίδιοι μας κληροδότησαν, αλλά και για την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών Νοτίου Αιγαίου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια πολιτικής νεκρανάστασης επιδίδονται σε τακτικές “πολιτικού μπάχαλου” και “φθηνού θεάματος”.

Τακτικές που γνωρίζουν πολύ καλά δεδομένου ότι τις υπηρέτησαν ως πιστά κομματικά στελέχη του παρακμιακού πολιτικού συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώχευση.

Κακοδιαχειριστές της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας της οποίας απολάμβαναν τα προνόμια για πολλά χρόνια, αρνούνται να προσαρμοστούν στις δημοκρατικές λειτουργίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
Ως Περιφερειακή Αρχή συνεχίζουμε το έργο μας, προσπερνώντας και αδιαφορώντας για τις παραπολιτικές τους ενέργειες.»