Στις 13 Νοεμβρίου πρόκειται  να συνεδριάσουν  οι δήμαρχοι

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, παραμονή της εορτής του πολιούχου της Ρόδου Κωνσταντίνου του Υδραίου, θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, στα γραφεία του παραρτήματός της στη Ρόδο, για την προετοιμασία συμμετοχής της στο ετήσιο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα το τριήμερο 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ, Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Πόκκιας, την ερχόμενη Δευτέρα στη 1:00 το μεσημέρι, αναμένεται να συνεδριάσει εδώ η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΔ, προκειμένου να εξειδικεύσει τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι αυτοδιοικητικοί του Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Σημειώνεται ότι, στο Συνέδριο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος θα παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση νόμου για την Αυτοδιοίκηση και το εκλογικό σύστημα.

Όσο αφορά στο Νότιο Αιγαίο, σύνεδροι θα είναι γύρω στους 26-27 αυτοδιοικητικούς και θα αναπτύξουν πέντε θεματικές ενότητες σε σχέση με τη νησιωτικότητα. Αναλυτικά:
Ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Φώτης Χατζηδιάκος θα μιλήσει για το θεσμικό πλαίσιο και τα μέλη του Δ.Σ.: Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης για το μεταναστευτικό και το νησιωτικό Κράτος, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Σύρου, κ. Γιώργος Μαραγκός για το μεταφορικό ισοδύναμο, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κούκας για τον τουρισμό και ο κ. Πόκκιας για την ανάπτυξη στο νησιωτικό χώρο.

Επίσης, οι αυτοδιοικητικοί του Νοτίου Αιγαίου θα ετοιμάσουν και εισήγηση για το νέο εκλογικό νομοσχέδιο με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στα νησιά, θέμα το οποίο συζητήθηκε και στο περυσινό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Οι προτάσεις θα εξειδικευτούν και θα αποτελέσουν απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας.
Τέλος, οι Δήμαρχοι από τις Κυκλάδες που θα βρίσκονται εδώ αναμένεται να μετάσχουν και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Κωνσταντίνου του Υδραίου και μάλιστα υπενθυμίζεται ότι φέτος θα έρθει στη Ρόδο η παλαιότερη εικόνα του Αγίου η οποία βρίσκεται στη Σύρο και θα τη φέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος.