Μέρος του Μαραθωνίου το Run Greece

Το Run Greece κάθε χρόνο μεγαλώνει και φέτος για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια της ιστορίας του αποκτά τελικό με 140 δρομείς να τρέχουν στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών εκπροσωπώντας τις πόλεις τους. Πέρα από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και το Run Greece. Στην πέμπτη του χρονιά η "παρέα" των πόλεων που φιλοξενεί τους αγώνες μεγάλωσε κατά μία, με τη Ρόδο να μπαίνει και εκείνη στο "παιχνίδι", ενώ φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει και τελικός! Η φετινή γιορτή του Run Greece ξεκίνησε από τη Λάρισα (26/3), ακολούθησαν το Ηράκλειο (30/4), η Καστοριά (14/5), τα Ιωάννινα (21/5), η Αλεξανδρούπολη (24/9) και αμέσως μετά τον αγώνα της Ρόδου (1/10), η σειρά ολοκληρώθηκε στην Πάτρα (8/10). Για μία ακόμη χρονιά χιλιάδες δρομείς έτρεξαν σε όλες τις πόλεις και μεγαλώνοντας το ανθρώπινο ποτάμι των δρομέων. Σχεδόν 15.000 δρομείς συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες, χωρίς να συνυπολογιστούν οι αγώνες των παιδιών που ανεβάζουν κατά πολύ τις συμμετοχές.

Ο τρόπος διεξαγωγής του τελικού
Ο τελικός του Run Greece ERGO εντάσσεται στο πλαίσιο του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου και θα διεξαχθεί αγώνας 3χλμ., στον οποίο θα συμμετάσχουν όσοι αθλητές κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση από τους προηγούμενους επτά αγώνες.   

Κάθε πόλη θα έχει τους δικούς της 20 εκπροσώπους (10 άνδρες και 10 γυναίκες) οι οποίοι προέρχονται από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Συνολικά, στον αγώνα 3χλμ ERGO, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 10.25 το πρωί της Κυριακής (12/11), θα αγωνιστούν 140 αθλητές-αθλήτριες, εκπροσωπώντας τόσο τις πόλεις τους στην ομαδική βαθμολογία όσο και τους εαυτούς της στην ατομική. Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών - Γυναικών), είναι ο αριθμός που μας δίνει το σύνολο των συμμετεχόντων στην γραμμή εκκίνησης (αν στην γραμμή εκκίνησης είναι 70 Άνδρες και 70 Γυναίκες, ο/η πρώτος-τη θα πάρουν 70 βαθμούς).

Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών. Στον πρώτο νικητή-νικήτρια της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών θα απονεμηθούν κύπελλο-μετάλλιο και δίπλωμα, στον δεύτερο-δεύτερη μετάλλιο και δίπλωμα και στον τρίτο-τρίτη μετάλλιο και δίπλωμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Παρακάτω υπάρχουν οι παρουσίες ανά Περιφέρεια, με αυτή του Νοτίου Αιγαίου, ουσιαστικά να εκπροσωπεί τη Ρόδο.