Αθώος ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κ. Στέργος Στάγκας

Ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού Στέργος Στάγκας, δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του ίδιου δήμου και ένας ιδιώτης, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος από κοινού και ηθική αυτουργία στην κατηγορία αυτή.

Η υπόθεση αφορά την καταγγελία που είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2010 στον πρώην δήμο Ιαλυσού για τη λειτουργία νυκτερινού κέντρου της περιοχής, το οποίο δεν έφερε τις νόμιμες άδειες.

Ως εκ τούτου και βάση του κατηγορητηρίου, το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όφειλε να σφραγιστεί με απόφαση του δήμου και των άλλων συναρμοδίων υπηρεσιών του συγκεκριμένου ΟΤΑ, καθώς υπήρχε και σχετική νομική γνωμοδότηση επ’ αυτού.

Καθώς αυτό δεν είχε γίνει, ακολούθησε καταγγελία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2015 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή σε κάθε κατηγορούμενο.

Κατά της απόφασης αυτής οι εμπλεκόμενοι  άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο και αθώωσε τους κατηγορούμενους.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης.