Καταδικάστηκε 45χρονος Ροδίτης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σε κάθειρξη 7 ετών από το Μονομελές Εφετείο

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 45χρονος Ροδίτης που είχε συλληφθεί πέρυσι να κατέχει 150 γραμ. κοκαΐνης, 40 γραμ. χασίς και διάφορα όπλα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και τρεις μήνες φυλάκιση για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και φυσιγγίων, δηλαδή κατά συγχώνευση κάθειρξη 7 ετών και φυλάκισης ενός μηνός με την έφεση ωστόσο να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 45χρονο.

Έτσι στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι του στο Φαληράκι τον 45χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει επάνω του 139,7 γραμ. κοκαΐνης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του εντοπίστηκαν ένα γραμμάριο κοκαΐνης, μία ζυγαριά, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, σόδα, ένα γουδί και ένα μαχαίρι.

Ακολούθως οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι του συλληφθέντα όπου εντοπίστηκαν:

• Κοκαΐνη -9- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε ισάριθμες συσκευασίες

• Κάνναβη -38,4- γραμμαρίων, τοποθετημένη σε πέντε συσκευασίες

• Το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ

• Αεροβόλο πιστόλι

Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, βρέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένα αεροβόλο τυφέκιο, σπόροι κάνναβης και 2-3 φυσίγγια.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια (ναρκωτικές ουσίες, όπλα, κλπ) και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.