Αθωώθηκε 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Αθωώθηκε 33χρονος Αλβανός  κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Αθωώθηκε 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 442 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 33χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνταν για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από οχτώ χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι εκτός από τον 33χρονο είχαν συλλάβει και δύο ακόμη ανήλικους έλληνες ηλικίας τότε 16 και 17 ετών αντίστοιχα.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κα. Μαρία Κρικοπούλου τόνισε πως ο πελάτης της αναμίχθηκε σε μία υπόθεση που δεν έχει τη παραμικρή σχέση με αποτέλεσμα να αναστατωθεί ολόκληρη η ζωή του. Ευθύνες για αυτό επέρριψε η συνήγορος σε συγκεκριμένα άτομα τα οποία και ενέπλεξαν όπως είπε τον 33χρονο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της δικηγόρου απάλλαξε από την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών τον 33χρονο κρίνοντας τον αθώο.

Οι δύο ανήλικοι και ο αλλοδαπός είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στις 13 Νοεμβρίου 2009.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 17χρονος είχε στην κατοχή του ηρωίνη βάρους 0,6 γραμμαρίων, ενώ ο 33χρονος αλλοδαπός οδηγούσε αυτοκίνητο το οποίο είχε δηλωθεί ότι εκλάπει στις 3 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς ο 33χρονος προσπάθησε να ξεφύγει αλλά συνελήφθη μετά από καταδίωξη. Εντός του αυτοκινήτου που αυτός οδηγούσε βρέθηκαν 2,6 γραμμάρια ηρωίνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας στην οποία υπήρχαν υπολείμματα ηρωίνης.

Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών με αποτέλεσμα να βρεθούν στο σπίτι του διάφορα τιμαλφή και το ποσό των 1.440 ευρώ.

Σε νέα έρευνα στο σπίτι του τότε 16χρονου είχαν βρεθεί 6 ναρκωτικά χάπια τα οποία όπως δήλωσε είχε προμηθευτεί από τον 33χρονο.

Το αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ενώ ναρκωτικά και χρήματα, όπως και 3 κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο