Καταδικάστηκαν δύο τσιγγάνοι για την κλοπή αυτοκινήτου

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισαν χθες δύο αθίγγανοι ηλικίας 41 και 18 ετών κατηγορούμενοι για την κλοπή ενός οχήματος και την απόπειρα κλοπής σε μία επιχείρηση, πριν από ένα χρόνο, στις Καλυθιές.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο άνδρες, και επέβαλε στον 41χρονο ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ για τον 18χρονο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Κατερίνα Βολονάκη και Σπύρος Σαλαμαστράκης.

Σύμφωνα με τα όσα κατηγορούνται, οι αθίγγανοι στις 13 Δεκεμβρίου 2016 αφαίρεσαν από την πόλη της Ρόδου σταθμευμένο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο (τύπου αγροτικό) και με αυτό κινούντα στο νησί. Στις 16 Δεκεμβρίου, οι δύο δράστες μετέβησαν στις Καλυθιές όπου και επιχείρησαν να διαρρήξουν κατάστημα αλουμινίων χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο η κλοπή του αυτοκινήτου είχε καταγγελθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας στις 17 Δεκεβρίου 2016 το πρωί το εντόπισαν σταθμευμένο. Οι αστυνομικοί έθεσαν το αυτοκίνητο σε διακριτική παρακολούθηση και μόλις οι δύο αθίγγανοι εμφανίστηκαν, τους συνέλαβαν.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και προσήχθησαν στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, τόσο ο 41χρονος όσο και ο 18χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.