“Ο κύριος των ανύπαρκτων ικανοτήτων  και των παράξενων προθέσεων”

Την περασμένη Κυριακή δύο από τα αξιολογημένα μέλη του συνδέσμου Δωδεκανήσου βρέθηκαν στην Αθήνα για να σφυρίξουν σε παιχνίδια εθνικών κατηγοριών που έμελλε να εξελιχθούν σε θρίλερ αλλά και σε νίκες της φιλοξενούμενης ομάδας.

Για τη Β’ εθνική, ο Πέτρος Τσάτσης, η φετινή προσθήκη του ΣΔΚΔ στην Κω, διηύθυνε το ντέρμπι του Παγκρατίου με το Ηράκλειο το οποίο έληξε 66-67. Οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταφέρονται εναντίον του διαιτητή και μάλιστα ονομαστικά, αφήνοντας τελείως έξω από τη λίστα των παραπόνων τους τον έτερο «γκρι» του αγώνα, Καλογερόπουλο: «Το πάλευε από την αρχή του αγώνα, αλλά τελικά χρειάστηκε μέχρι και την τελευταία φάση για να πετύχει τον στόχο του, που ήταν ξεκάθαρα η ήττα του Παγκρατίου στον αγώνα της Κυριακής (5/11) με το Ηράκλειο.

Ο λόγος για τον διαιτητή Πέτρο Τσάτση, που με την απόφασή του να μην καταλογίσει πασιφανέστατο φάουλ που γίνεται πάνω στον αθλητή του ΑΟΠ, Ανδρέα Γιαννίκο στην τελευταία φάση του αγώνα, αφενός στέρησε από την ομάδα μας το δικαίωμα να εκτελέσει βολές που πιθανά να της χάριζαν τη νίκη ή το δικαίωμα σε παράταση, και αφετέρου εξέθεσε ανεπανόρθωτα τόσο την διαιτητική του επάρκεια (λέμε τώρα..) όσο και αυτούς που τον έκριναν ικανό να διαιτητεύει αγώνες Β’ εθνικής.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και χάρισε άφθονο γέλιο σε όλη την μπασκετική Ελλάδα, δείχνει τον εν λόγω διαιτητή να κλείνει τα μάτια σε εκπληκτικό τάκλιν του αμυνόμενου που γίνεται ακριβώς μπροστά του, κι ενώ όλοι οι παίκτες, αμυνόμενοι κι επιτιθέμενοι, σίγουροι για τον καταλογισμό του φάουλ σταματούν την φάση περιμένοντας το σφύριγμά του, εκείνος το αρνείται θεωρώντας πως δεν υπήρξε κανένα φάουλ. Αυτή η φάση που τελικά έκρινε και το νικητή δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα απλό διαιτητικό λάθος του διαιτητή Τσάτση, καθώς σωρεία λανθασμένων σφυριγμάτων εις βάρος του Παγκρατίου είχαν προηγηθεί από τον ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.  Η ζημιά που υπέστη η ομάδα μας από την ανεπάρκεια ή την σκοπιμότητά του κου Τσάτση δεν σώνεται πλέον. Προειδοποιούμε όμως τους έχοντες την ευθύνη της διαιτησίας στο πρωτάθλημα , πως καλό θα είναι να έχουν το νου τους στον εν λόγω κύριο των ανύπαρκτων ικανοτήτων και των παράξενων προθέσεων…..».

Τουλάχιστον, η αντίδραση του Άρη Πετρούπολης για το παιχνίδι των τριών παρατάσεων με τον Βούρειο Χίου (99-102), για τη διαιτησία των Φάκαρου, Ντάση ήταν πολύ πιο …light. Πέραν του τίτλου «Ήττα με γκρίζες σκιές» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχαν μόνο δύο σημεία στα οποία αναφέρονται σχόλια για τη διαιτησία (και φυσικά χωρίς ονόματα).
Συγκεκριμένα: «Σε όλο το ματς οι δύο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά στο σκορ εκτός από τις αρχές της τρίτης περιόδου όπου ο Άρης ξέφυγε προς στιγμήν με επτά πόντους, αλλά οι φιλοξενούμενοι γρήγορα κάλυψαν. Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες της Χίου σκοράρουν μόνο από τη γραμμή των βολών εκτελώντας 14 βολές (!) έναντι τριών του Άρη και οδηγήσουν τον αγώνα στην παράταση. Και στις δύο παρατάσεις ο Άρης είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη έχοντας την τελευταία επίθεση, αλλά οι διαιτητές δεν του το επέτρεψαν μη σφυρίζοντας φάουλ πάνω στον Παντελιάδη, αλλά και στον Κουλούρη».