Χιλιάδες προσκυνητές απο όλα τα νησιά στον Πανορμίτη

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η φετινή προσέλευση των πιστών στην Σύμη για να τιμήσουν την γιορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στον Πανορμίτη!

Χιλιάδες κόσμου μετέβησαν και φέτος στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στην Σύμη με αφορμή την γιορτή των Ταξιαρχών, ενώ ο καλός καιρός «παρότρυνε» ακόμη και τους επιφυλακτικούς να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο γειτονικό μας νησί.
Η παρουσία του κόσμου στη φετινή γιορτή του Πανορμίτη ήταν εντυπωσιακή όλες τις προηγούμενες ημέρες με κορύφωση την χθεσινή.


Μάλιστα αρκετοί ήταν οι προσκυνητές που επέλεξαν να παραμείνουν στο χώρο του Μοναστηριού ή ακόμη και στη Σύμη για κάποιες ημέρες έως την γιορτή του.
Οι προσκυνητές ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα να μεταβαίνουν στο νησί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν την τελευταία ώρα να ταξιδέψουν για να προσκυνήσουν, και τελικά δεν τα κατάφεραν καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο. Ορισμένοι δε άλλοι, εκμεταλλευόμενοι κάποιες ακυρώσεις κατάφεραν να πάνε στη Σύμη, αλλά χρειάστηκε να παραμείνουν στο νησί μέχρι και σήμερα καθώς δεν υπήρχε εισιτήριο επιστροφής κατά τη χθεσινή ημέρα.

Προχθές το απόγευμα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε ο Εσπερινός και χθες η Θεία Λειτουργία και η Λιτάνευση της Εικόνας του Πανορμίτη με την συμμετοχή του κλήρου, αλλά και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων.
Στα Δωδεκάνησα η Ιερά Μονή του Πανορμίτη είναι κτισμένη στον μυχό του λιμανιού Πάνορμος στα ΝΔ της Σύμης. 


Στη Σύμη εκτός από τον Πανορμίτη, υπάρχουν άλλα οκτώ μοναστήρια, αφιερωμένα στον Ταξιάρχη Μιχαήλ που αντιστοιχούν στα εννέα Αγγελικά Τάγματα.Αυτά είναι οι Άγγελοι, οι Αρχάγγελοι, οι Θρόνοι, οι Δυνάμεις, οι Αρχές, οι Κυριότητες, οι Εξουσίες, τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ. 

Ο Πανορμίτης είναι ο Πολιούχος της Σύμης, προστάτης των Δωδεκανήσων και παραστάτης των ναυτικών και των σφουγγαράδων.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ (Ταξιάρχης και Αρχιστράτηγος) είναι επίσης και ο Προστάτης Άγιος της Πολεμικής Αεροπορίας και η μνήμη του γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια σε όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.