Η αναγόρευση του Αν. Γιαννίτση ως επίτιμου διδάκτορα

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναγόρευσε ως Επίτιμο Διδάκτορα τον κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, Καθηγητή Οικονομικής Ανάπτυξης και Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κηρύσσει την έναρξη της τελετής αναγόρευσης.

Στην τελετή της αναγόρευσης παρέστησαν: ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ιεράς Μητρόπολης, ο π. Υπουργός κ. Κ. Σφυρίου, οι π. Βουλευτές κ.κ. Ν. Ζωΐδης, Β. Παπανικόλας, Σ. Κουσουρνάς, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γ. Κτιστάκης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κ. Ν. Χιονής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κ. Γ. Γεωργακάκος και ο Υποδιευθυντής κ. Μ. Καλλιωράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, ο τ. Περιφερειάρχης κ. Ι. Μαχαιρίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Παπαδομαρκάκης και πολλοί προσκεκλημένοι.

Ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Στέφανου Γκρίτζαλη

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών ευχαριστεί ιδιαίτερα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και το προσωπικό της, για την παραχώρηση του Καταλύματος.

Εκπρόσωποι των Αρχών κατά την τελετή της αναγόρευσης του κ. Αναστάσιου Γιαννίτση.
Ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Καθηγητή Ιωάννη Α. Σεϊμένη
Περιένδυση του κ. Αναστάσιου Γιαννίτση με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Πρύτανη Καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη
Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης μετά την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα έδωσε ομιλία με τίτλο: «Πολιτική Οικονομία της Ανάπτυξης: Μεγάλες Ανατροπές τον 21ο αιώνα».