Η. Καματερός: Στοχεύουμε στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλάζοντας το τοπίο, την πολιτική και το μοντέλο

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός τοποθετήθηκε χθες (08/11/2017) στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» τονίζοντας ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος του αναπτυξιακού νόμου που είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο άρθρο 66 του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο ενισχύεται και αναβαθμίζεται ο ρόλος των επιμελητηρίων με τη δημιουργία των Κέντρων Υποστήριξης των Επιχειρήσεων. Στο σημείο αυτό όμως τόνισε την ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης τους με προσωπικό και οικονομικά μέσα.

Επίσης ο Ηλίας Καματερός σημείωσε τις δυνατότητες που παρέχονται πλέον στις επιχειρήσεις με το άρθρο 93α του νομοσχεδίου. Το συγκεκριμένο άρθρο δίνει τη δυνατότητα για νομικές και οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατούν να απευθυνθούν σε μελετητικά και συμβουλευτικά γραφεία.

Ακόμη ο βουλευτής Δωδεκανήσου υπογράμμισε τη θετική διάσταση των πρόσφατων προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ειδικότερα αυτό που προβλέπει τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων.

Ταυτόχρονα όμως, παρατήρησε, πως είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί η έννοια της μικρομεσαίας τουριστικής μονάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Μία μονάδα των εκατό κλινών νέα, είναι μικρομεσαία. Μία επέκταση κατά εκατό κλίνες ενός ξενοδοχείου μίας μονάδας των πέντε ή των έξι χιλιάδων κλινών, είναι μικρομεσαία επιχείρηση και θα ενισχυθεί, ακόμη και εάν είναι με διαφορετική εταιρεία;".

Τέλος, ο Ηλίας Καματερός τόνισε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον εκσυγχρονισμό τουριστικών επιχειρήσεων σε κορεσμένες περιοχές, και όχι στη δημιουργία νέων, αφού έτσι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό