Αύριο η αναχώρηση για τον τελικό του Run Greece

Συνολικά 20 αθλητές, 10 άνδρες και 10 γυναίκες θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον αγώνα 3.000μ. της Αθήνας με σκοπό πάνω απ’ όλα να χαρούν τη συμμετοχή τους

Σε εορταστικό κλίμα χαράς αναχωρεί αύριο το πρωί η ομάδα των 20 δρομέων, 10 ανδρών και 10 γυναικών, που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Τελικό Αγώνα Δρόμου 3χλμ ERGO ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, παράλληλα με τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Συνοδός και συντονίστρια της αποστολής είναι η υπάλληλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Κλεοπάτρα Τσιτσιπά.

Οι 20 δρομείς που απαρτίζουν την ομάδα και οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέκυψαν από τον αγώνα RUN GREECE ΡΟΔΟΣ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. 
Οι 10 Άνδρες και 10 Γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον 1ο Τελικό Αγώνα Δρόμου 3χλμ ERGO και θα συναγωνιστούν με τους 120 αθλητές των υπόλοιπων περιφερειακών πόλεων, είναι οι παρακάτω:

Άνδρες:
Ρουσούλης Νίκος
Τσώκος Παναγιώτης
Μαρκόπουλος Μιχάλης
Βασιλειάδης Μανώλης
Παγκράτης Χρήστος
Γκελερής Νίκος
Βαγιανάκης Γιάννης
Αβραμίδης-Ιωαννίδης Κωνσταντίνος
Παπαχριστοδούλου Σταύρος        
Λιάς Βασίλειος 

Γυναίκες:
Κάτρη Κατερίνα 
Χειμωνέττου Κατερίνα
Νικηταρά Σταματία
Φώτου Αγγελική
Τζίνη Μαρία
Σαμοθράκη Βαλερί
Κωστάκη Σταματία
Καράκιζα-Παπαθαρρενού Χρυσάνθη
Χριστοφοράκη Αριστονίκη
Μιχελή Μαρία
    
Η ERGO Ασφαλιστική, Χορηγός του RUN GREECE και μεγάλος Χορηγός του Αυθε­ντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, έχει φροντίσει για τη δωρεάν μεταφορά, τη διαμονή, τις μετακινήσεις καθώς και τα γεύματα των 140 αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τις 7 περιφερειακές πόλεις όπου διεξάγεται ο αγώνας RUN GREECE, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία και τον παλμό του  Αυθε­ντικού Μαραθωνίου. 

Η διαδρομή του 1ου Τελικού Αγώνα Δρόμου ERGO «πατάει» στα 3 τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου και ο τερματισμός των αθλητών θα πραγματοποιηθεί στο κατάμεστο από θεατές Παναθηναϊκό Στάδιο, λίγο πριν τον τερματισμό του πρώτου μαραθωνοδρόμου. 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Στον πρώτο νικητή-νικήτρια της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών θα απονεμηθούν κύπελλο-μετάλλιο και δίπλωμα, στον δεύτερο-δεύτερη μετάλλιο και δίπλωμα και στον τρίτο-τρίτη μετάλλιο και δίπλωμα.Π

Στη Νικήτρια Ομάδα Ανδρών και στη Νικήτρια Ομάδα Γυναικών θα απονεμηθεί αναμνηστικό κύπελλο, που θα παραλάβει ο συντονιστής της αποστολής μαζί με όποια από τα μέλη παραμείνουν μέχρι τότε στο στάδιο. 

Τέλος, θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στις νικήτριες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας Ανδρών και Γυναικών μέσω του Μεγάλου Χορηγού του Run Greece, της Wind Hellas, που με απόφαση των νικητριών ομάδων, θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιφέρειας από την οποία προέρχονται. (2.500€ στους Άνδρες & 2.500€ στις Γυναίκες). 
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου εύχεται καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στην ομάδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και γιατί όχι, να επιστρέψει με πρωτιές στο ενεργητικό της!

Πώς θα διεξαχθεί ο τελικός:
Οι προκρινόμενοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε μια από τις παρακάτω αγωνιστικές διαδρομές που είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από IAAF/ΑIMS και ΣΕΓΑΣ και να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις:
• Run Greece, Λάρισα - 5km, (10km) *
• Run Greece, Ηράκλειο - 5km, (10km) *
• Run Greece, Καστοριά - 5km, (10km) *
• Run Greece, Ιωάννινα - 5km, (10km) *
• Run Greece, Αλεξανδρούπολη - 5km, (10km) *
• Run Greece, Ρόδος - 5km, (10km) *
• Run Greece, Πάτρα - 5km, (10km) *

 * Αν σε μια από τις ηλικιακές κατηγορίες του αγώνα των 5 χλμ. δεν υπάρχει αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή που καλύπτει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τότε ο προκρινόμενος-μένη θα συμπληρώνεται από την αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία του αγώνα των 10 χλμ. και αν δεν υπάρχει και εκεί, από την αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ή 10χλμ (εφόσον υπάρχει), κατά σειρά ηλικίας (από τη μεγαλύτερη ηλικία προς τη μικρότερη της κατηγορίας) και εναλλάξ από τα 5 χλμ και 10χλμ, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Το συντονισμό των ομάδων ανά Περιφέρεια, τις δηλώσεις συμμετοχής, όλες τις σχετικές διαδικασίες, όλα τα σχετικά με τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή, καθώς και οτιδήποτε έχει σχέση με τη συμμετοχή των ομάδων στον Τελικό Αγώνα Run Greece έχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε Περιφέρειας.   

Κανένας αθλητής-αθλήτρια και για κανένα λόγο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δηλωθεί και να συμμετέχει εάν δεν έχει προκριθεί σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Θα διεξαχθεί ένας αγώνας 3χλμ που θα συμμετάσχουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες ηλικίες, αλλά θα γίνει ξεχωριστή κατάταξη Ανδρών και Γυναικών χωρίς ηλικιακές κατηγορίες (μια γενική για Άνδρες και μια γενική για Γυναίκες).

Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών - Γυναικών), είναι ο αριθμός που μας δίνει το σύνολο των συμμετεχόντων στην γραμμή εκκίνησης (αν στην γραμμή εκκίνησης είναι 70 Άνδρες και 70 Γυναίκες, ο/η πρώτος-τη θα πάρουν 70 βαθμούς). Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/την δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.

Στον πρώτο νικητή-νικήτρια της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών θα απονεμηθούν κύπελλο-μετάλλιο και δίπλωμα, στον δεύτερο-δεύτερη μετάλλιο και δίπλωμα και στον τρίτο-τρίτη μετάλλιο και δίπλωμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Επίσης, θα δοθούν χρηματικά έπαθλα μέσω του Μεγάλου Χορηγού του Run Greece, Wind Hellas, στις νικήτριες ομάδες της Ομαδικής βαθμολογίας Ανδρών και Γυναικών, που με απόφαση των νικητριών ομάδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιφέρειας από την οποία προέρχονται.
Ο ΣΕΓΑΣ με την αρωγή του Χορηγού του Αγώνα Δρόμου 3χλμ, της ERGO Ασφαλιστικής, θα φροντίσει για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή (full board) των δρομέων που θα συμμετάσχουν, αναλαμβάνοντας και τα σχετικά έξοδα.  Κάθε ομάδα θα αποτελείται το ανώτερο από 10 άνδρες και 10 Γυναίκες και 1 συνοδό-συντονιστή.

ΓΕΝΙΚΑ
Οι συμμετέχοντες θα μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα με ευθύνη του συνοδού-επικεφαλής της Ομάδας.  Θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον μια ώρα πριν από την εκκίνηση, δηλαδή στις 09.40 π.μ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν την τσάντα με τον ιματισμό τους τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα.  Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή.  Απαραίτητα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η τσάντα που τους παραδόθηκε. Η παράδοση της τσάντας στους κατόχους δρομείς θα γίνεται μετά τον τερματισμό τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εξέδρες του Παναθηναϊκού Σταδίου, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Το αργότερο 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση, δηλαδή στις 10.25 π.μ., όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι δρομείς θα τοποθετηθούν στην γραμμή εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.
Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να αγωνιστούν υποχρεωτικά με το T-Shirt που θα τους δώσει η διοργάνωση σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε περιοχής.

Θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης στην εκκίνηση και τον τερματισμό, καθώς και πιθανώς σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων.  Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα, θα ακυρώνεται.
Οι δρομείς με δική τους ευθύνη, θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.