Εμπλουτισμένο το πρόγραμμα του στίβου

Απ’ …όλα θα έχει μέσα στο 2018 το πρόγραμμα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τους στόχους της σε αναπτυξιακό επίπεδο αλλά και σε ό, τι έχει να κάνει με την προσέλκυση όσο γίνεται περισσότερων ελεύθερων ασκούμενων σε διοργανώσεις αποστάσεων.

Στο καθαρά αναπτυξιακό κομμάτι, τα προγράμματα με τα παιχνίδια Kids Athletics όπως και τους αγώνες ενταγμένους στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, θα πλαισιώσουν και οι διοργανώσεις των Παμπαίδων-Παγκορασίδων Μίνι γι’ αθλητές αθλήτριες 10-11 ετών.

 Έτσι, στις ευαίσθητες αυτές ηλικίες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε όσο γίνεται περισσότερες διοργανώσεις σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σύμη, χωρίς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το στίβο για ομαδικά αθλήματα όπου υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα αγωνιστική δράση.

Στον τομέα της αντοχής, αναμένεται να προστεθεί ένας αγώνας ανωμάλου δρόμου, που το πιθανότερο είναι να γίνει στον Άγιο Σουλά το Γενάρη, εκτός του Μαραθωνίου Ρόδου στις 29 Απριλίου με τα 42.195μ. και τα αγωνίσματα των 5 και 10χλμ., αλλά και του Run Greece την 14η Οκτωβρίου.

 Όλα αυτά, χωρίς φυσικά να υπολογίζεται ο αγώνας δρόμου βουνού στον Προφήτη Ηλία, προγραμματισμένος για τις 4 ή τις 11 Μαρτίου σε μια περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλλος. Τα παραπάνω βεβαίως, έρχονται να «δέσουν» με τα διασυλλογικά πρωταθλήματα Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’, Παίδων-Κορασίδων και το Περιφερειακό Ανδρών-Γυναικών μαζί με τις Κυκλάδες, οι ημερομηνίες και οι οικοδέσποινες πόλεις των οποίων θ’ ανακοινωθούν προσεχώς από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Οι συγκεκριμένες συναντήσεις άλλωστε είναι θεσμός εδώ και δεκαετίες, αφού δίνουν την πρόκριση για τα πανελλήνια πρωταθλήματα του καλοκαιριού.

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν πλέον το πόσο η Ένωσή μας, αφουγκράζεται πραγματικά τον παλμό του κλασικού αθλητισμού, έτσι όπως αυτός εκφράζεται μέσα από τις βλέψεις των αθλητών-αθλητριών των σωματείων μας καθώς επίσης και όσων θέλουν να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία.