Εκδηλώσεις από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου

Με ένα τριήμερο εκδηλώσεων η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου θα τιμήσει φέτος την 151η επέτειο του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου του 1866.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την θεατρική παράσταση που θα δώσουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας της Αδελφότητας παρουσιάζοντας, στα πλαίσια της εθελοντικής τους προσφοράς, την ξεκαρδιστική κρητική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φλώρου, «Κοντζές και Διωματάρης».
Η παράσταση αυτή θα δοθεί το Σάββατο 11-11-2017 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, στις οκτώ το βράδυ για να στηριχτεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου.

Η τελετή μνήμης για τους αγωνιστές της Μονής Αρκαδίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με επιμνημόσυνη δέηση που θα γίνει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Αναστασία Φασουλά – Ντούνη που θα έρθει από την Αθήνα.

Μετά την τελετή θα γίνει κατάθεση στεφάνου στον Βωμό της Πατρίδας και στη συνέχεια θα προσφερθεί κρητικό κέρασμα στη στέγη της Αδελφότητας Κρητών (Πατρ. Αθηναγόρα 28. Ρόδος).
Το βράδυ της Κυριακής 12 Νοεμβρίου στις οκτώ στο Δημοτικό Θέατρο, θα γίνει ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στη μουσική και το χορό της Ανατολικής Κρήτης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το αφιέρωμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο δάσκαλος της μουσικής, λυράρης Γιώργος Παραγυιός, θα περιλαμβάνει μια μοναδική προσέγγιση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ανατολικής Κρήτης, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στη Ρόδο. Θα συμμετέχουν επίσης το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και η χορευτική ομάδα της Αδελφότητας «οι Σταυραετοί».

Οι εκδηλώσεις που έχουν φέτος ενταχθεί στην επέτειο του Αρκαδίου θα ολοκληρωθούν με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής που θα γίνουν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις έξι το απόγευμα στο Κατάλυμα της Γαλλίας στην οδό Ιπποτών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν πίνακες της ζωγράφου – λογοτέχνιδας Αναστασίας Φασουλά Ντούνη η οποία κατάγεται από τα Ανώγεια.

Σ’ αυτούς απεικονίζεται η ζωή των ανθρώπων της Κρήτης την παλιότερη εποχή ενώ τα τοπία της κρητικής υπαίθρου έχουν μια μοναδική παραστατικότητα.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή από τις 13 έως 18 Νοεμβρίου κατά τις ώρες  18.00-21.00 καθημερινά.

Κοντζές και Διωματάρης
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου – Ώρα: 20.00
Για τη στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου
Ελεύθερη εισφορά εισόδου

Μουσικοχορευτική παράσταση - αφιέρωμα στη Μουσική και το χορό της Ανατολικής Κρήτης
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου – Ώρα: 20.00
Μουσικοχορευτική παράσταση - αφιέρωμα στη Μουσική και το χορό της Ανατολικής Κρήτης
Είσοδος ελεύθερη