Γιατί οι δημοκρατικοί πολίτες  πηγαίνουν στις κάλπες

Γράφει ο  
Κοσμάς Σφυρίου

Οι έλληνες και οι ελληνίδες εξακολουθούν να «σηκώνουν τον σταυρό» των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, που προκάλεσε ο «εκτροχιασμός» των δημοσίων οικονομικών της χώρας μας, κατά την περίοδο 2004 – 2009.
Αυτός ο εκτροχιασμός, σε συνδυασμό με την ύφεση (μετά το 2007) ονομάστηκε κρίση, «βύθισε» την Ελλάδα στο χείλος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και έφερε τον υποχρεωτικό δανεισμό υπό όρους (1ο μνημόνιο).


Η Ν.Δ, που υπόσχετο – τότε – να καταργήσει το μνημόνιο και να το αντικαταστήσει με τις πολιτικές των «Ζαπείων», ως κυβέρνηση – μετά το 2012 – εφάρμοσε το 2ο μνημόνιο.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που υπόσχετο να «σχίσει τα μνημόνια» και να οδηγήσει την χώρα σε άλλους δρόμους, με παροχές και φορολογικές ελαφρύνσεις, έπραξε ακριβώς τα αντίθετα. Και εκτός του ότι εφαρμόζει - από το 2015 - 3ο μνημόνιο, για τα χρόνια μετά την λήξη του, ψήφισε προκαταβολικά πρόσθετα φορολογικά βάρη και περικοπές δισεκατομυρίων (αν αυτά δεν είναι 4ο μνημόνιο, τι είναι ;).

Και ενώ έτσι επολιτεύθηκαν, τόσο οι της κυβέρνησης, όσο και οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα (τέλος του 2017), αντί της απολύτως αναγκαίας εθνικής συνεννόησης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α (Τσίπρας, Πολάκης, Καμμένος κ.λ.π) και η Ν.Δ (Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Βορίδης κ.λ.π), βυθίζουν την Ελλάδα στην οξύτατη πόλωση και στον διχασμό !

Μέσα σ’ αυτό το οξυμμένο πολιτικό κλίμα, αναδεικνύεται ως πρώτη και απόλυτα επιτακτική ανάγκη του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, η δημιουργία ισχυρής κεντρο-αριστερής πολιτικής δύναμης.

Μιας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, που να πάρει – από τον λαό – ισχύ ικανή, να δημιουργήσει νέους πολιτικούς συσχετισμούς, με στόχους : 
- την προοδευτική διακυβέρνηση, την προοδευτική αλλαγή,
- για ανάπτυξη, για δουλειές, για κοινωνική συνοχή.

Γι’ αυτή την παράταξη, που να αμβλύνει την ακραία πόλωση και να αποτρέψει τον διχασμό, ΟΛΟΙ οι δημοκρατικοί πολίτες πηγαίνουν αύριο Κυριακή στις κάλπες.

Όποιοι και όποιες θέλουν, να αλλάξει η σημερινή  διχαστική κατάσταση, σε προοδευτική κατεύθυνση, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους !   Να μη μείνουν αδρανείς περιμένοντας ...
- Να συμμετάσχουν στις ψηφοφορίες στις 12 και στις 19 Νοεμβρίου.
Με τη μέγιστη συμμετοχή, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα και να γίνουν συνιδρυτές αυτής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

• Να στείλουν το μήνυμα, ότι ξεκινά δυναμικά η νέα αλλαγή, με αντιμετώπιση των ανισοτήτων και αδικιών, με προοδευτικές, τολμηρές, μεταρρυθμιστικές τομές και με σημαία το ήθος στην πολιτική.