Απολογήθηκε 72χρονος που  κατηγορείται για υπεξαίρεση

Ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 72χρονος που κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 72χρονος φέρεται να εισέπραξε με την ιδιότητά του ως υδραυλικός από εκπρόσωπο εταιρείας που διαχειρίζεται δύο ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας, από τις 8 Αυγούστου του 2011 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2011 τμηματικά το ποσό των 46.700 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει τις εργασίες και τη σύνδεση των δύο ξενοδοχείων με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο ο ίδιος κατηγορείται πως αν και εισέπραξε τα χρήματα, αλλά δεν κατέβαλλε τα τέλη σύνδεσης με αποτέλεσμα να κινηθεί ο εκπρόσωπος της εταιρείας νομικά σε βάρος του και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Χθες ο 72χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αναστάσιο Διάκο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 72χρονος είπε πως «την καταβολή των τελών σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο σε καμία περίπτωση δεν την έχει ο εργολάβος της υδραυλικής εγκατάστασης  και υποδομής αλλά και ότι ουδέποτε τέθηκε από την μεριά του η υπόσχεση ή έστω η εντύπωση για το "συναλλακτικό παράδοξο" το οποίο κατηγορείται».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό περιλαμβάνεται και στον κανονισμό της ΔΕΥΑΡ ενώ τόνισε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που αναλάμβανε τέτοια εργασία αφού έχει κάνει το ίδιο και για αρκετές άλλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 72χρονος αφέθηκε ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.