Κολοσσός: Να μην τον επηρεάσει διακοπή και έδρα

Όταν μία ομάδα έχει βρει ρυθμό, η όποια διακοπή της αγωνιστικής της δραστηριότητας δεν της κάνει καλό. Ο Κολοσσός H Hotels είχε πιάσει πολύ καλή απόδοση στο προηγούμενο παιχνίδι του κόντρα στην ΑΕΚ κι έφτασε σε μία ακόμη πιο εντυπωσιακή νίκη. Όμως, μεσολάβησε η διακοπή του πρωταθλήματος, για τη διεξαγωγή των ημιτελικών του Κυπέλλου, και σήμερα καλείται να δώσει ένα εξαιρετικά δύσκολο εκτός έδρας ματς.

Στις 16.30’ η ομάδα της Ρόδου δοκιμάζεται στο Λαύριο από το οποίο ναι μεν πέρασε νικηφόρα, χρειάστηκε δε ένα επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι σχεδόν στην εκπνοή της αναμέτρησης από το Χρήστο Σαλούστρο για να τα καταφέρει. Φέτος, ο Κολοσσός H Hotels δεν έχει …Σαλούστρο αλλά έχει φροντίσει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε προκειμένου να μην αναγκαστεί να περιμένει πάλι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να εξασφαλίσει τη νίκη. Αν όλα πάνε σύμφωνα με την προετοιμασία και το σχεδιασμό της τακτικής από τον Άρη Λυκογιάννη, οι «θαλασσί» θα διεκδικήσουν το «διπλό» σε μία έδρα όπου λίγοι αναμένεται να περάσουν. 

Το Λαύριο Megabolt έχει ήδη ένα άτυχο αποτέλεσμα στο σπίτι του (από τον Άρη) και δεν είναι διατεθειμένο να έχει και δεύτερο (και μάλιστα συνεχόμενο). Έχει πολύ καλή ψυχολογία καθώς την προηγούμενη αγωνιστική «απέδρασε» από το Ρέθυμνο και για να μη σπαταλήσει αυτό το αποτέλεσμα, πρέπει σήμερα να υπερασπιστεί την έδρα του. 

Ο αρχηγός του Λαυρίου, Σάκης Γιαννακόπουλος, εξηγεί χαρακτηριστικά: «Η νίκη μας μέσα στο Ρέθυμνο ήταν μια ακόμη απόδειξη ότι και φέτος η ομάδα έχει τρομερές δυνατότητες. Για να έχει ωστόσο αξία αυτή η νίκη, πρέπει να κερδίσουμε τον Κολοσσό. Μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, εξαιρετικό προπονητή και με αποτελέσματα που φανερώνουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Κολοσσός μας «πλήγωσε» πέρυσι μέσα στην έδρα μας, οπότε, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να κυνηγήσουμε με πάθος τη νίκη.

Πιστεύω ότι η απόδοσή μας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του ματς. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, μέσα στο γήπεδό μας, δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι αντίπαλοί μας θα αποφύγουν την ήττα. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτές τις μέρες και ελπίζω ότι η διακοπή δεν θα μας έχει βγάλει από τον αγωνιστικό ρυθμό που είχαμε βρει». 

Όσον αφορά στο πώς θ’ αντιμετωπίσει ο Κολοσσός H Hotels το Λαύριο Megabolt, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης σχολιάζει στο blog του: «Το Λαύριο είναι μία πολύ αθλητική ομάδα και στο γήπεδό της είναι πολύ δυνατή. Κάθε χρόνο εμφανίζεται όλο και πιο ανταγωνιστική, με πολύ αξιόλογους παίκτες στο ρόστερ της.

Από την πλευρά μας, θα πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στην άμυνα, εάν θέλουμε να παραμείνουμε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Γι’ αυτό, θα πρέπει όλοι να δώσουμε το 100% από την ενέργειά μας».