ΝΟΔΕ: Το τελειωτικό κτύπημα στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση

Το τελειωτικό κτύπημα στα νησιά του Αιγαίου και στις τοπικές τους οικονομίες ετοιμάζεται να δώσει με τη λήξη του 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι αδιαφορεί για τους εθνικούς κινδύνους που προκύπτουν από μια, ορατή πια, ερημοποίηση των μικρότερων νησιών μας.  Το μόνο που την απασχολεί είναι η διαιώνισή της στην εξουσία…

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όπου έχουν απομείνει, η επιβολή του φόρου διαμονής και η κατάργηση της έκπτωσης στο αλκοόλ, όχι μόνο θα επιφέρει  την καταστροφή των οικονομιών των νησιών μας αλλά θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Οι προσπάθειες χρόνων για την ανάπτυξη της Δωδεκανήσου και των άλλων νησιών  διαγράφονται εν ριπή οφθαλμού… και οι κυβερνώντες  πανηγυρίζουν για το κατόρθωμά τους που δεν είναι άλλο από τη μετατροπή των νησιών σε απέραντα hotspots και τόπους μαρτυρίου, δυστυχίας και φτώχειας για τους νησιώτες.

Για ποια νησιωτικότητα και για ποια δίκαιη ανάπτυξη μιλούν χωρίς να σκύβουν το κεφάλι…

Οι μειωμένοι συντελεστές, για όσους επιλέγουν να μη θυμούνται, έδωσαν πνοή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον νησιωτικό χώρο, έδωσαν ζωή...  Οι δανειστές και επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας πίεζαν να καταργηθούν αλλά δεν τους έκανε το χατίρι… Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου τους «πρόσφερε» χωρίς ντροπή,  χωρίς κανέναν ενδοιασμό! Πάνω από όλα και πάνω από όλους, η πολιτική τους επιβίωση και το γάντζωμα στην εξουσία!

Η «αναπτυξιακή» τους όμως πολιτική στα νησιά μας, δεν σταματά εδώ! Καταργούν την έκπτωση στο αλκοόλ ενώ επιβάλλουν ακόμα ένα νέο χαράτσι, τον φόρο διαμονής! Δεν έχουμε πλέον μόνο υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Χουλιαράκης, έχουμε και υπερφορολόγηση των νησιωτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων!  Η ταφόπλακα στο τουριστικό θαύμα των νησιών μας είναι έτοιμη να τοποθετηθεί από τους «πολιτικούς νεκροθάφτες» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για πρώτη φορά η έννοια της νησιωτικότητας, έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ από τους συγκυβερνώντες που έχει χάσει κάθε έννοια και ηχεί στ’αυτιά των νησιωτών ως απειλή και εχθρική πράξη, όταν θα έπρεπε να υπηρετεί την ευημερία και φυσικά τους εθνικούς σκοπούς.

Θα επιτρέψουμε στη σημερινή κυβέρνηση να ερημώσει τα νησιά μας;

Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας καλεί όλο το πολιτικό προσωπικό του Αιγαίου να ξεσηκωθεί και να απλώσει δίχτυ προστασίας, για να αντικρούσει τις κακόβουλες σχεδιαζόμενες ενέργειες σε βάρος της ανάπτυξης και της προοπτικής των νησιών μας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση να αντιδράσουν και να απαιτήσουν από όλους τους βουλευτές να υψώσουν το ανάστημά τους για να μην περάσει το σχεδιαζόμενο «έγκλημα» εις βάρος των νησιών μας από τη σημερινή κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη στη πρώτη γραμμή για τα νησιά και την ευημερία τους.