«Δεν κοντρολάραμε ρυθμό και ριμπάουντ»

Στη συνέντευξη Τύπου της προχθεσινής αναμέτρησης, ο προπονητής του Κολοσσού H Hotels, Άρης Λυκογιάννης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον coach (σ.σ. Χρήστος Σερέλης) και στην ομάδα του Λαυρίου για τη νίκη τους.

Νομίζω ότι τα δύο πράγματα που είχαμε πει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο έλεγχος του ρυθμού και ο έλεγχος του ριμπάουντ, είναι δύο πράγματα τα οποία δεν μπορέσαμε να τα κοντρολάρουμε, με αποτέλεσμα να χάσουμε το μυαλό μας, ν’ ανοίξει η διαφορά και το Λαύριο να φτάσει δίκαια στο τέλος στη νίκη.

Θεωρώ ότι για δεκαπέντε λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε σε εκείνο το χρονικό σημείο την πολύ μεγάλη διαφορά που υπήρχε στα φάουλ, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 22-6 ελεύθερες βολές και γενικά υπάρχει μια δυσανάλογη διαφορά, όταν μία ομάδα σαν το Λαύριο βρίσκει ένα καλό τρίλεπτο για να επιβάλει το ρυθμό της να βρει κάποια σουτ και ν’ ανοίξει τη διαφορά, μετά δεν είναι και πολύ εύκολο να επιστρέψεις στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησαν απόλυτα, δείξανε μεγαλύτερη θέληση μεγαλύτερο πάθος και κέρδισαν δίκαια».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Λαυρίου Megabolt, Χρήστος Σερέλης, δήλωσε: «Εγώ να πω πως σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, θεωρώ ότι το παιχνίδι που κερδίσαμε το Ρέθυμνο με μεγάλη διαφορά, προσπαθούσαμε τις δεκαπέντε μέρες αυτές να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι έχουμε μία πολύ καλή και σοβαρή ομάδα και θα ήταν πολύ δύσκολος ο σημερινός (σ.σ. χθεσινός) αγώνας.

Όντως, ο Κολοσσός από την αρχή έλεγξε το παιχνίδι, μας έβαλε δύσκολα, αγχωθήκαμε λίγο αλλά στην ουσία θεωρώ ότι ήταν ένα πεντάλεπτο -εξάλεπτο στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου στο οποίο παίξαμε με εκπληκτική ενέργεια στην άμυνα, κυνηγήσαμε όλες τις φάσεις, δεν αφήσαμε καμία μπάλα να χαθεί, βρήκαμε εύκολα καλάθια, αυτό μας έδιωξε το άγχος, κάναμε ένα πολύ μεγάλο σερί και πήραμε μία διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αν κάποιος το έβλεπε δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως θα τελειώσει με αυτήν τη διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή η θέληση που είχαμε, μας ώθησε στη νίκη, να ελέγξουμε το παιχνίδι στην ουσία, να μην απειληθούμε και να φτάσουμε θεωρώ σε μία πολύ μεγάλη νίκη, το πιστεύω πραγματικά απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και με πολύ μεγάλη διαφορά. Καλή συνέχεια στον coach (σ.σ. Λυκογιάννη) και στην ομάδα του».