Η ζωή συνεχίζεται στον Άρη

Με ψυχραιμία και ορθολογισμό ανέγνωσαν στον Αρχάγγελο το προχθεσινό 1-1 του ντέρμπι με το ΔΙ.Α. Η διαδρομή του φετινού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries είναι μακρά και τα άτυχα απογεύματα μέσα στο πρόγραμμα όχι μόνο για τον Άρη, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, κάτι  που οι «κιτρινόμαυροι» αντιλαμβάνονται απόλυτα για να μην επιτρέψουν στους εαυτούς τους να απογοητευτούν.  

Άλλωστε, όπως βρέθηκαν για δύο αγωνιστικές σε θέση οδηγού και από προχθές είναι ένα βαθμό πίσω, έτσι στην πορεία είναι πολύ πιθανό να ανέβουν ξανά στην κορυφή, αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν με την ίδια επιμονή και ταυτόχρονα να μην τους ορθώσει εμπόδια η ατυχία.  Το ρόστερ των «κιτρινόμαυρων» είναι μεν ποιοτικό, συνάμα όμως και μικρό και η κάθε απουσία έμπειρου ποδοσφαιριστή με παραστάσεις πρωταθλητισμού «πληγώνει».  

Δύο τέτοιες είχε να διαχειριστεί κόντρα στο ΔΙ.Α. ο Στάθης Φαρμακίδης, που δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Στέλιο Χατζηπέτρο και Λάκη Αξιώτη, όπως δεν είχε στη διάθεσή του εναλλακτικές έτοιμες να ανακατέψουν την «τράπουλα» και να αλλάξουν το ρυθμό του αγώνα.  

Πέραν τούτου, οι «κιτρινόμαυροι»  πιστεύουν πως θα είχαν καλύτερη τύχη ακόμα και με μία απόδοση κατώτερη των πραγματικών δυνατοτήτων τους, αν ο διαιτητής Μανώλης Κυρίτσης καταλόγιζε πέναλτι σε χέρι αμυντικού του ΔΙ.Α. μετά από σέντρα του Γκίκα, στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι. Αυτό είναι και το μοναδικό παράπονο που έχουν από τη διαιτησία.  

Σε κάθε περίπτωση, το ματς με τους Κώους ανήκει στο παρελθόν και η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει μπροστά.  Αύριο ο Άρης έχει μπροστά του τον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Ευκλή και προφανώς δεν θέλει να πέσει θύμα έκπληξης σ’ ένα θεσμό στον οποίο παραδοσιακά επενδύει και διακρίνεται, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΑΕΡΑ στο γήπεδο Αφάντου.   Πέρα από τους Αξιώτη και Χατζηπέτρο, αύριο δεν θα αγωνιστεί ο Μιχάλης Τσελεπίδης, ο οποίος δέχθηκε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα χτύπημα στο πόδι.