Ο ΡΟΑ αναπτύσσει  τον αθλητικό τουρισμό

Ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης πρωτοστατεί και κάνει πράξη το όραμα Περιφέρειας και Δήμου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω των αθλητικών δράσεων.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με τη συνδιοργάνωση από τον ΡΟΑ, την Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, ενός παγκόσμιου τουρνουά βετεράνων τον Απρίλιο του 2017, που ήταν ο λόγος ώστε να ενταχθεί η Ρόδος στον τενιστικό χάρτη με άμεσα αποτελέσματα.

Η Ρόδος ως προορισμός όλων όσοι αγαπούν το τένις έγινε άμεσα γνωστός στα 200.000 οικονομικά ενήμερα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ η υποστήριξη από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου στο εγχείρημα αποτέλεσε εγγύηση για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, τέσσερα γκρουπ από την Εσθονία προτίμησαν για τις διακοπές τους πρώτη φορά το νησί μας, και η διοργάνωση φιλικών τουρνουά με τους ντόπιους, οι φιλίες και η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων ανάμεσα στα κλαμπ δυνάμωσαν τις ανθρώπινες σχέσεις και ανανέωσαν τα ραντεβού για το μέλλον.
"Από τη θεωρία στην πράξη" χαρακτήρισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρίζα Χατζηλαζάρου την προσπάθεια του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, καθώς επισκέφθηκε συνομίλησε και έδωσε αναμνηστικά δώρα στους 50 αθλητές από τρία κλαμπ του Βελγίου που προπονούνταν καθημερινά από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ στο Καρακόνερο.

Μια μεγάλη αποστολή αποτελούμενη από τα κλαμπ: TC Vijverhof, TC Duinberger και TC Het Zeen με 115 άτομα, γονείς, αθλητές και ενήλικες παίκτες, είχαν την τύχη να αθληθούν για μία εβδομάδα από τις 9 έως τις 12 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ αλλά και στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα» σε ένα όμορφο περιβάλλον κάτω από τον όμορφο ήλιο, σύμμαχο του νησιού στις επιδιώξεις του.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Μίλτος Παγκάς συνομίλησε με τους επισκέπτες από το Βέλγιο, εισέπραξε την ικανοποίηση τους για τον καιρό και τις εγκαταστάσεις ενώ εξεπλάγη καθώς κανείς δεν είχε επισκεφθεί το νησί μας έως τώρα.
Στη συζήτηση που επακολούθησε με το ΔΣ του ΡΟΑ,  επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να συνεχισθούν τέτοιου είδους δράσεις κι αποτελεί κοινή διαπίστωση πια πως στη Ρόδο αξίζει αυτό το είδος ποιοτικού τουρισμού.

Από το συμβούλιο του ΡΟΑ έγινε γνωστό πως, και η νέα  χρονιά θα είναι πλούσια σε αγωνιστικές διοργανώσεις καθώς η επιτυχία των περυσινών αποτέλεσαν εγγύηση για τις επόμενες.
Από την 1η έως την 5η  Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το «Rhodes Open Senior» με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και μέσα στον Ιούνιο πρόκειται να φιλοξενηθεί στο νησί μας το «Rhodes Open», το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Παράλληλα, προγραμματίζονται άλλες δύο διεθνείς συναντήσεις γι’ αθλητές κάτω των 18 ετών.