Στρατιωτικοί γιατροί σε Τήλο, Νίσυρο και Μεσοχώρι Καρπάθου

Στρατιωτικοί γιατροί σε Τήλο, Νίσυρο και Μεσοχώρι Καρπάθου

Στρατιωτικοί γιατροί σε Τήλο, Νίσυρο και Μεσοχώρι Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 820 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του stratiotikos.gr, στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας και κατόπιν εισηγήσεως των ΓΕ, εγκρίθηκε η τοποθέτηση οπλιτών θητείας ιατρών σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Με κοινή υπουργική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, τοποθετούνται οπλίτες θητείας - ιατροί όπως παρακάτω :
Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σικίνου
Περιφερειακό Ιατρείο Βρίσας-Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου Λέσβου (2 οπλίτες στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας)
Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών- Κέντρο Υγείας Μουζακίου Καρδίτσας
Περιφερειακό Ιατρείο Αγράφων - Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας
Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ανάφης
Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νισύρου
Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου
Περιφερειακό Ιατρείο Μεσοχωρίου- Κέντρο Υγείας Καρπάθου

Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των οπλιτών θητείας - ιατρών, στα ιατρεία των άγονων αυτών περιοχών, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.
Επιπροσθέτως, οι οπλίτες θητείας - ιατροί πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δικαιούνται και τις οριζόμενες από το Υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες.

Κατ' αυτόν τον τρόπο το ΥΠΕΘΑ συμβάλλει στην υγειονομική κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και ταυτόχρονα συνδυάζεται η θητεία των οπλιτών ιατρών με την πρόοδο της επαγγελματικής τους εξέλιξης και την απονομή εργασιακής εμπειρίας. Και δίδεται και μία πρώτη λύση στο τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει από την υγειονομική εγκατάλειψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Επισημαίνεται ότι παρόμοιες τοποθετήσεις έχουν γίνει σε πολλές περιοχές της χώρας στο πρόσφατο παρελθόν με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Η τοποθέτηση των οπλιτών ιατρών γίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας σύμφωνα με το Ν. 4361/2016. Σύμφωνα με την απόφαση, τα ονόματα των οπλιτών θα βγουν στην δημοσιότητα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Σε 160 ανέρχονται μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection