Κάθειρξη 13 ετών σε Αλβανό για τη διακίνηση ηρωίνης

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 32χρονο Αλβανό που κατηγορείται για διακίνηση 2,5 κιλών ηρωίνης.

Ο αλλοδαπός ουσιαστικά διατήρησε στο Εφετείο την ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 26χρονος συμπατριώτης του οποίος είχε αθωωθεί στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κα. Μαρία Καραολάνη.
Οι συλλήψεις των δύο ανδρών έγιναν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση σημαντικών πληροφοριών που είχαν στην διάθεσή τους οι τελευταίοι. Μάλιστα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο Αλβανό την ώρα που επιχειρούσε να θάψει ποσότητα μεγαλύτερη των 70 γραμμαρίων ηρωίνης!

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τους δύο συλληφθέντες Αλβανούς, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, μερικές ημέρες πριν την σύλληψη τους φέρονται να είχαν προμηθευτεί από Αλβανό που αναζητείται ποσότητα ηρωίνης βάρους 2,5 κιλών.

Την ποσότητα αυτή ο Αλβανός την είχε αφήσει σε υπαίθρια περιοχή στο Φαληράκι από όπου και την παρέλαβε ο 32χρονος και στην συνέχεια την τοποθέτησε στο σπίτι του 26χρονου. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 32χρονος φέρεται να πήρε και μέρος της ποσότητας αυτής προκειμένου να την διαθέσει σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους δύο άνδρες ωστόσο ξεκίνησε στις 6 Μαΐου 2014 το απόγευμα όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν τον 32χρονο στην περιοχή Ροδοπούλα την ώρα που επιχειρούσε να θάψει σε χωράφι, μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 76,1 γραμμαρίων.

Στην συνέχεια ο 32χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του 26χρονου όπου και εντοπίστηκαν πέντε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 2 κιλών και 205,9 γραμμαρίων.

Ο 32χρονος δράστης εντοπίστηκε έξω από το διαμέρισμα του και συνελήφθη
Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Επίσης, βρέθηκαν σε σακούλα απορριμμάτων εξωτερικά της κατοικίας του 32χρονου τρεις κενές περιεχομένου πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης με υπολείμματα ουσιών που χρησιμοποιούνται για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό της από σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.  

Η ηρωίνη, συνολικού βάρους 2.282 γραμμάριων και τα χρήματα, μαζί με τα υπόλοιπα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.
Σε βάρος των δύο αλλοδαπών αλλά και του τρίτου που αναζητείται ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.