Νέα ημερομηνία για  το Run Greece το 2018

Επισήμως γνωστοποιήθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου πως η νέα ημερομηνία του Run Greece στη Ρόδο είναι η 14η Οκτωβρίου του 2018 και όχι η 21η, μετά την απαραίτητη συνεννόηση με την ομοσπονδία. Ούτως ή άλλως πια αυτό αναφέρεται μέσα στην ανακοίνωση της ΕΑΣ με τον απολογισμό της συμμετοχής για την αποστολή του Νοτίου Αιγαίου στον τελικό 3.000μ. του Run Greece την περασμένη Κυριακή σε μέρος της διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Η ανακοίνωση:
«Επέστρεψαν την Κυριακή το απόγευμα τα 20 μέλη της αθλητικής αποστολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που συμμετείχε στον Τελικό Αγώνα Δρόμου 3χλμ ERGO που διεξήχθη την Κυριακή 12/11/2017, παράλληλα με τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Οι δρομείς μας οι οποίοι μετέβησαν στην Αθήνα το πρωί του Σαββάτου 11/11, είχαν και την ευκαιρία να περιηγηθούν στη μεγάλη έκθεση για το δρομικό κίνημα και τον αθλητισμό γενικότερα, «Ergo Marathon Expo» στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο καθώς και να απολαύσουν την πραγματικά ζεστή φιλοξενία που τους πρόσφεραν ο ΣΕΓΑΣ και ο χορηγός του αγώνα και μεγάλος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ERGO  Ασφαλιστική.

Ο Τελικός Αγώνας 3χλμ ERGO διεξήχθη σε κλίμα χαράς και γιορτής και οι δρομείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους δρομείς των 6 υπόλοιπων Περιφερειών, έτρεξαν τα 3 τελευταία χιλιόμετρα της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία πλήθους κόσμου, επισήμων και γνωστών προσκεκλημένων αθλητών. Στη συνέχεια, οι αθλητές παρακολούθησαν τον τερματισμό του πρώτου μαραθωνοδρόμου, Σάμουελ Καλαλέι,  καθώς και τους τερματισμούς των πρώτων αθλητών που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, του Κώστα Γκελαούζου και της «δικιάς μας» Ράνιας Ρεμπούλη.
Στη συνολική βαθμολογία του Τελικού Αγώνα 3χλμ ERGO στους Άνδρες νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Περιφέρεια Κρήτης και στις Γυναίκες η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα ήθελε να συγχαρεί θερμά τους 20 δρομείς που εκπροσώπησαν επάξια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης, θα ήθελε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στο ΣΕΓΑΣ και την ERGO Ασφαλιστική, γιατί με τη σωστή οργάνωση και τη φιλοξενία τους, έδωσαν τη δυνατότητα σε 20 κατοίκους της Περιφέρειας να ζήσουν από κοντά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, όπως είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.
Το ραντεβού για τον επόμενο αγώνα RUN GREECE της Ρόδου, έχει ήδη οριστεί για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.
Και του χρόνου!

Οι 20 δρομείς που εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι οι παρακάτω:

Άνδρες:        Γυναίκες:
Ρουσούλης Νίκος    Κάτρη Κατερίνα    
Τσώκος Παναγιώτης    Χειμωνέττου Κατερίνα
Μαρκόπουλος Μιχάλης    Νικηταρά Σταματία
Βασιλειάδης Μανώλης    Φώτου Αγγελική
Παγκράτης Χρήστος    Τζίνη Μαρία
Γκελερής Νίκος    Σαμοθράκη Βαλερί
Βαγιανάκης Γιάννης    Κωστάκη Σταματία    
Αβραμίδης-Ιωαννίδης Κων/νος    Καράκιζα-Παπαθαρρενού  Χρυσάνθη
Παπαχριστοδούλου Σταύρος    Χριστοφοράκη Αριστονίκη
Λιάς Βασίλειος     Μιχελή Μαρία

Συντονίστρια/Σύνοδος: Τσιτσιπά Κλεοπάτρα».