“Έφυγε” ο Ερρίκος Πιτσώκος που λάτρεψε την Ρόδο και τους Ροδίτες

Ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Κωνσταντίνος Πιτσώκος (Ερρίκος) όπως τον ήξεραν οι ροδίτες και φίλοι του, απεβίωσε χθες σε ηλικία 94 ετών, μετά από σύντομη αλλά άνιση μάχη που έδωσε με διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Ερρίκος, ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος κι ένας υπέροχος χαρακτήρας, που ήρθε στη Ρόδο από την Αμερική όπου ζούσε κι εργάζονταν μόνιμα, πριν από 38 περίπου χρόνια, επιλέγοντας  έτσι το νησί μας για το υπόλοιπο της ζωής του.

Πρώτη φορά είχε έχει στη Ρόδο το 1954 υπηρετώντας ως αξιωματικός σε πλοίο του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού και έκτοτε την ερωτεύτηκε, όπως είχε εκμυστηρευτεί μιλώντας στη Ροδιακή πριν από μερικούς μήνες.

Άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ, με διαύγεια και «χορτασμένος» από τη ζωή που έζησε, ο κος Ερρίκος όπως τον αποκαλούσαμε, ήταν ένας ευχάριστος χαρακτήρας, ενημερωμένος για τα πάντα σε τοπικό, εθνικό  και παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2015 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην  ΡΟΔΙΑΚΗ και τη Ροδούλα Λουλουδάκη,  στην οποία μίλησε για τη ζωή του, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του «Με μια λέξη ο Ερρίκος Πιτσώκος, έφυγε χορτάτος! Κι από ζωή, κι από ταξίδια, κι από φίλους σπουδαίους που τους έμαθε και του έμαθαν, αυτός που προσέφερε πολλά από τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, γιατί μόνο ο ευχαριστημένος δίνει! Ποιος ξέρει να ζήσει σ΄ αυτή τη ζωή; Αυτός που απολαμβάνει ό,τι προσέφερε, ό,τι του προσφέρουν και ξέρει να πει «ευχαριστώ»!  Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιαλυσό.