Συνεργασία Δήμου Πάτμου με την Περιφέρεια

"Το νησί της Πάτμου έχει ως δυνατό του στήριγμα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θέλω να μεταφέρω την αναγνώριση της συμβολής σας στο νησί μας". Με αυτή τη φράση απευθύνθηκε ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη κατά την προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, στο ιστορικό κτίριο της Περιφέρειας στην Ρόδο.

Ο κ. Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων καθώς και Περιβάλλοντος – Χωροταξίας είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο για τα ακόλουθα έργα:

Την αφαλάτωση στο Μαράθι της οποίας η αδειοδότηση υπάγεται στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Την δημοπράτηση του σπουδαίου έργου υποδομής της Πάτμου για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου της Σκάλας Πάτμου 2.500.000 ευρώ περίπου.

 

Επίσης ο Δήμαρχος Πάτμου αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην συνάντηση που είχε και με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για τα ακόλουθα θέματα:

Την υπογραφή δυο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Πάτμου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ένταξή τους στο πρόγραμμα αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για δυο έργα που θα αλλάξουν την όψη του λιμένα της Πάτμου και αφορούν τον προσήνεμο μόλο και τον κυκλικό κόμβο ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ.

Είναι γεγονός ότι με την στήριξη της Περιφέρειας γίνονται έργα πνοής για την Πάτμο. Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις του Δημάρχου με τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Περιφέρειας όπως η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, η Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Φλεβάρης μετέφερε το μήνυμα της Περιφέρειας προς τους κατοίκους των νησιών μας ότι η Περιφέρειά μας, με έργα και όχι με λόγια βρίσκεται κοντά τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Πάτμου εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς το νησί της Σύμης και τους ανθρώπους του που δοκιμάστηκαν σκληρά από την θεομηνία, με την ευχή γρήγορα να επουλωθούν οι πληγές και η πανέμορφη Σύμη να είναι όπως πριν