Με προτάσεις η ΕΑΣ Δωδεκανήσου στην ΕΠΑΚΑΒ

Με ολοκληρωμένες προτάσεις, πάντα στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης στο στίβο για τα Δωδεκάνησα, θα βρεθούν στη διάσκεψη της ΕΠΑΚΑΒ οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, την Παρασκευή και το Σάββατο, 8-9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Ήδη ο Σάββας Διακονικόλας ως τεχνικός σύμβουλος, επεξεργάζεται το σχέδιο εκείνο για την ένταξη στο καλεντάρι το 2018 και αγώνων για τους Παμπαίδες-Παγκορασίδες Μίνι, παιδιά δηλαδή 10-11 ετών, τα οποία υπάρχουν ήδη στις ακαδημίες. Με αυτή την κίνηση η ΕΑΣ θέλει να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στην κατηγορία αυτή γι’ αγώνες μέσα σε κάθε έτος σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο.

Είναι γνωστό πως, κατά το παρελθόν πολλά παιδιά αφήναν το στίβο για κάποιο ομαδικό άθλημα που υπάρχει φουλ αγωνιστική δράση το χειμώνα, ό, τι χειρότερο δηλαδή για όποιον σύλλογο θέλει να έχει ανάπτυξη.

Εκτός των Kids Athletics, λοιπόν, αλλά και του πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, θα προστεθεί άλλη μια κατηγορία στο πρόγραμμα, κι αυτό θα γίνει αν υπάρξει φυσικά η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ήδη είναι γνωστή η βοήθεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και τους Δήμους του νομού μας στις μετακινήσεις και τη φιλοξενία των αποστολών για τις συναντήσεις Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’ σε κάθε σύγχρονο στάδιο της Δωδεκανήσου.

Πάντως οι δράσεις της ΕΑΣ δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω, αφού ήδη προγραμματίζονται τα διασυλλογικά σε Παμπαίδες-Παγκορασίδες α’, Παίδες-Κορασίδες και Άνδρες-Γυναίκες από τα οποία θα προκύψει η πρόκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα του ερχόμενου καλοκαιριού, καθώς επίσης τα σύνθετα σε όλες τις κατηγορίες.

Μαζί με τα διασυλλογικά, η ΕΑΣ σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, θα έχει την κύρια επίβλεψη για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ρόδου τον Απρίλη, του Run Greece τον Οκτώβρη, ενώ πολύ πιθανόν να προηγηθεί τον Ιανουάριο ένας αγώνας ανωμάλου δρόμου με ελεύθερες συμμετοχές στον Άγιο Σουλά, αλλά παράλληλα προγραμματίζεται κι αυτός που αφορά το βουνό το Μάρτιο ή Απρίλιο στον Προφήτη Ηλία.

Στη διάσκεψη της ΕΠΑΚΑΒ, πέραν του Σάββα Διακονικόλα, θα βρεθεί ο Μιχάλης Παυλούς ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αλλά και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας.