Πάει Φαληράκι το “Ocean Lava”

Αλλάζει… έδρα τελικώς ο αγώνας τριάθλου «Ocean Lava» μέσα στο 2018, όπως έχει επισήμως πια αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, αφορώντας τις αποστάσεις των 1,9χλμ. κολύμβησης, 90χλμ. ποδηλασίας και 21,1χλμ. τρεξίματος.

Στις 21 Οκτωβρίου της νέας χρονιάς η αθλητική αυτή συνάντηση από τον Απόλλωνα Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, θα γίνει στο Φαληράκι.

Στην εκεί παραλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το αγώνισμα της κολύμβησης κι από κει και πέρα θα χαραχτούν οι διαδρομές για την ποδηλασία και το τρέξιμο. Παλαιότερα ο σύλλογος διοργάνωνε αγώνες τριάθλου στην παραλία Αφάντου και το Κιοτάρι, έως ότου να …μετακομίσει στην πόλη της Ρόδου, με αφετηρία και τερματισμό στην περιοχή του «Έλλη».

Βεβαίως δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό το αν θα γίνει και κάποιος αγώνας τον ερχόμενο Απρίλιο όπως το 2017, αλλά οι δράσεις του συλλόγου είναι τέτοιες που θα δώσει σίγουρα τις ευκαιρίες για συμμετοχή σε συναντήσεις σε ανθρώπους-λάτρεις των αποστάσεων, στο νησί μας και όχι μόνο.
Ο προηγούμενος αγώνας τριάθλου είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ρόδου στις 29 Οκτωβρίου με πολλές συμμετοχές, ακόμα και από το εξωτερικό, αθλητών με εξαιρετικές επιδόσεις.

Μάλιστα, ο Απόλλων Ρόδου δεν έχει ανάγκη μόνο από συμμετοχές στον αγώνα, αλλά κι από ανθρώπους που θα είναι κοντά του ώστε να τον βοηθούν για τη διοργάνωση από κάθε πόστο. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το κίνημα του εθελοντισμού, βασικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας κάθε σημαντικού αγώνα αποστάσεως.
Όσοι ενδιαφέρονται να βρεθούν κοντά στο σύλλογο και να ενισχύσουν το έργο του, θα πρέπει να καλέσουν στα 2241033330, 6944725253. Email: nxrodos@otenet.gr.