Άκης Ζήκος: «Όλα εξαρτώνται από το παιδί...»

Ήταν ίσως από τις πιο ξεχωριστές θεματικές συναντήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Χθες το πρωί στις 11 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», ο Διευθυντής του Αθλητικού Τομέα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη» και επικεφαλής των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, Άκης Ζήκος,  έθεσε στη διάθεση των παραγόντων, των προπονητών και περισσότερο των γονέων που πήραν μέρος οι περισσότεροι με τα παιδιά τους: 

-Το αθλητικό πρόγραμμα του σχολείου που ο ίδιος στηρίζει και υπηρετεί 
-Κατέδειξε  στους γονείς την κλίμακα που πρέπει να ανεβεί ένα παιδί στο άθλημα που το ίδιο επιθυμεί 
-Εξήγησε πως αποκτά ένα παιδί την αθλητική παιδεία 
-Αλλά και απάντησε  στους γονείς  σε όποιες ερωτήσεις του ετέθησαν.

Ο Μιχάλης Αδαμάκης με τον Τάσο Στεργενάκη εκπροσώπησαν την ΕΠΣΔ
Ο Μιχάλης Αδαμάκης με τον Τάσο Στεργενάκη εκπροσώπησαν την ΕΠΣΔ


Στη συνάντηση παρόντες ήταν μεταξύ άλλων:  
-Εκ μέρους της ΕΠΣΔ οι κ. Αδαμάκης και Στεργενάκης 
-Ο Νίκος Τρατσέλας αλλά και πολλοί παίκτες του «Ροδίων Αθλησις»
-Εκπρόσωποι και προπονητές του Φοίβου Κρεμαστής που συνεργάζεται άμεσα με την ΑΕΚ 
-Γυμναστές και εκπαιδευτικοί  από το χώρο του μπάσκετ, του βόλεϊ  και της κολύμβησης  και περισσότερο 
-Οι γονείς με τα παιδιά τους. 

Τον Άκη Ζήκο προλόγισε εκ μέρους του «Ροδίων Παιδεία» ο Γιώργος Τριχιάς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: 
«Βασικός μας στόχος στα σχολεία είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε σύμμαχο μας τη Διοίκηση του σχολείου. Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας  και δουλειάς βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Η Ρόδος είναι γεωγραφικά απομονωμένη. Για να πετύχουμε λοιπόν στο έργο μας πρέπει εμείς να εξειδικευθούμε και στη συνέχεια να έχουμε την ευχέρεια να δώσουμε στα παιδιά την κατεύθυνση που πρέπει για να έχουν ένα ευοίωνο μέλλον.

Κοινός παρονομαστής μαζί με το ταλέντο των παιδιών στη δουλειά μας, η αθλητική παιδεία. Επισκέφτηκα το σχολείο του Ζηρίδη, μελέτησα το αθλητικό του πρόγραμμα και ομολογώ πώς με εντυπωσίασε. Προσκαλέσαμε συνεπώς τον υπεύθυνο του αθλητικού του τμήματος, τον κ. Ζήκο να έρθει στη Ρόδο και να δούμε και μείς συγκριτικά αν είμαστε σε σωστό δρόμο».

ΖΗΚΟΣ: «ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» 
Ο Άκης Ζήκος μιλώντας στους παρευρισκόμενους για το εκπαιδευτικό έργο που πρέπει να μπει ένα παιδί, είπε: «Όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των παιδιών. Εμείς μπορεί να δείχνουμε την κατεύθυνση, αλλά όλα εξαρτώνται από το ίδιο το παιδί. Από την άλλη πλευρά στο σπίτι στο θεσμό οικογένεια, υπάρχει το απωθημένο του γονιού για το τι θα γίνει το παιδί. Αφήνουμε και οι δυο πλευρές, το παιδί να επιλέξει τι θέλει να κάνει. Όταν συμβεί αυτό, υποχρέωση μας είναι να βρούμε το υγιές περιβάλλον που θα κινηθεί. Παράλληλα θα βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους με υψηλά ιδεώδη στον αθλητισμό για να τα εκπαιδεύσουν και να  αναδείξουν το ταλέντο και την αξία τους».

Ο κόουτς του Ροδίων Αθλησις, Νίκος Τρατσέλας και αρκετοί παίκτες του εδωσαν το παρών στη συνάντηση με τον Άκη Ζήκο
Ο κόουτς του Ροδίων Αθλησις, Νίκος Τρατσέλας και αρκετοί παίκτες του εδωσαν το παρών στη συνάντηση με τον Άκη Ζήκο


Ο Άκης Ζήκος ανέπτυξε στη συνέχεια τι συμβαίνει στην ΑΕΚ, της οποίας είναι υπεύθυνος των Ακαδημιών και τα εκπαιδευτήρια του Ζηρίδη. Ανέπτυξε με τον δικό του μοναδικό τρόπο 
-Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των παιδιών που αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί και προπονητές 
-Τι συμβαίνει στο σχολικό σύστημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πώς «υπάρχει ένα κενό στο ελληνικό σύστημα» ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία μεγάλων αθλητικών τμημάτων στα σχολεία για Τένις, Κολύμβηση, και άλλα επίπεδα με τους υπεύθυνους να έχουν μεγάλες απαιτήσεις. 
-Στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία προγράμματος παιδοψυχολογίας 
-Στην αναγκαία αύξηση των υπαρχόντων ωρών για την εκπαίδευση των παιδιών, αλλά και  μετά την ανάδειξη τους υπάρχουν ακόμα και αθλητικές υποτροφίες σε κολλέγια της Αμερικής
-Και στη διάθεση υποτροφιών τουλάχιστον σε πέντε παιδιά από το σχολείο του Ζηρίδη

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ 
Ακολούθησε ένας διάλογος μεταξύ του ίδιου, των προπονητών και των γονέων, όπου ο Άκης Ζήκος απάντησε με κάθε λεπτομέρεια στις ερωτήσεις που του ετέθησαν  και παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον.
Ήταν ίσως το καλύτερο κομμάτι  της θεματικής συνάντησης,  κάτι που ανάγκασε τους παρευρεθέντες να ζητήσουν από την Διοίκηση του ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ να το επαναλάβει…