Σε ποσοστό 4,58% αυξήθηκε η τουριστική κίνηση στην Ρόδο

Σε ποσοστό 4,58% αυξήθηκε η τουριστική κίνηση στην Ρόδο

Σε ποσοστό 4,58% αυξήθηκε η τουριστική κίνηση στην Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 560 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο, έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί μας 2.163.881 άτομα, έναντι 2.069.068 πέρσι, με τη διαφορά να έχει διαμορφωθεί σε 94.813 περισσότερους τουρίστες.

Συγκριτικά με το 2015 η αύξηση ανέρχεται σε 14,5% καθώς η διαφορά με τη χρονιά εκείνη ανέρχεται σε 274.275 περισσότερους τουρίστες.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι οι κυριότερες και παραδοσιακές αγορές για τη Ρόδο, συνέχισαν και φέτος την ανοδική τους πορεία, και μάλιστα σημείωσαν αύξηση σε διψήφιο ποσοστό. Πρόκειται για τη Γερμανία και την Αγγλία από τις οποίες η μεν πρώτη σημείωσε αύξηση 19% και η δεύτερη αύξηση 10,9%.

Η πρώτη πεντάδα των αγορών με τη μεγαλύτερη κίνηση συμπληρώνεται από τις χώρες Σουηδία, Ρωσία και Ισραήλ, ενώ με ελάχιστη διαφορά και συγκεκριμένα της τάξης των… 22 ατόμων την έκτη θέση παίρνει η Ιταλία.

Μία πιο αναλυτική ματιά στις παραπάνω αγορές δείχνει ότι τα σκήπτρα εξακολουθούν να κρατούν οι Άγγλοι, και ακολουθούν οι Γερμανοί, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Σουηδοί αν και με μονοψήφιο ποσοστό αύξησης φέτος, ενώ οι Ρώσοι λόγω της μείωσης που κατέγραψαν φέτος βρέθηκαν στην τέταρτη θέση.

Μάλιστα το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία συρρικνώθηκε σε ποσοστό 16%, ενώ και οι Ισραηλινοί τουρίστες οι οποίοι κατέλαβαν την πέμπτη θέση ήταν επίσης λιγότεροι σε σχέση σε αρκετά μεγάλο ποσοστό που έφτασε σχεδόν το 10%.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι Σκανδιναβικές χώρες φέτος σημείωσαν αύξηση, ενώ το ίδιο παρατηρήθηκε και για τις χώρες Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία, Λιθουανία.

Δυστυχώς οι απώλειες από την αγορά της Ουκρανίας συνεχίστηκαν και φέτος με αποτέλεσμα να καταγραφεί μείωση σε ποσοστό 77%, κάτι που είχε ως απόρροια να μας επισκεφτούν μόλις… 673 άτομα έναντι περίπου 3.000 πέρσι. Μεγάλες όμως ήταν οι απώλειες και από την αγορά της Ρουμανίας με την πτώση της κίνησης να έχει διαμορφωθεί στο 37%.

Στα αξιοσημείωτα θα πρέπει να περιληφθεί η κατακόρυφη μείωση των Ισπανών τουριστών, οι οποίοι φέτος έκαναν στην κυριολεξία βουτιά, αφού ήρθαν μόλις… 11 άτομα έναντι 8.362 πέρσι, χρονιά κατά την οποία παρατηρήθηκε αλματώδης αύξηση από τη χώρα αυτή.

Ακόμα μεγαλύτερη υστέρηση ( με διψήφιο ποσοστό μείωσης) κατέγραψαν όμως φέτος και, οι χώρες Αυστρία και Ελβετία που τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν μειωμένη τουριστική κίνηση, και στις οποίες προστίθεται και το Βέλγιο με μονοψήφιο ποσοστό μείωσης, κοντά στο οποίο διαμορφώθηκε και το ποσοστό μείωσης της Σλοβενίας. Αναλυτικά η τουριστική κίνηση στο δεκάμηνο, διαμορφώθηκε ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ