Το ότι κι εμείς δεν θρηνήσαμε νεκρούς  εδώ, στη Σύμη μας, δεν σημαίνει ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα

Το ότι κι εμείς δεν θρηνήσαμε νεκρούς  εδώ, στη Σύμη μας, δεν σημαίνει ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα. Τα μάτια και τα αυτιά μας να ανοίξουμε όλοι. Κι ας κάνουμε έστω και τώρα ότι δεν έγινε τόσα χρόνια.  Γιατί το έργο της τραγωδίας το έχουμε ξαναζήσει.

Αυτές τις τριπλές και τετραπλές πρωτιές για τα νησιά μας, που δείχνουν οι μελέτες, έχουμε πάντα μια τεράστια απορία: Ποιοι τις καρπώνονται; Οι καταστηματάρχες, οι έμποροι και οι επαγγελματίες – εργαζόμενοι  και ασχολούμενοι με τον τουρισμό πάντως, δεν νομίζουμε.

Τελικά όποιος αγωνίζεται για το καλό του τόπου του, το πιο πιθανό είναι να βρει τον... μπελά του. Όπως τον βρήκε η επιτροπή αγώνα της Θολού, που... τόλμησαν πριν από χρόνια να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν. Ευτυχώς και η δικαιοσύνη, που έστω και μετά από τόσα χρόνια τους αθώωσε.

Τι έγινε λέει; Οι πυροσβέστες φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα όταν μπαίνουν να σβήσουν φωτιές στον καταυλισμό των τσιγγάνων; Σσσστ! Μην ξυπνήσουμε τους... θεματοφύλακες του νόμου και όλους εκείνους που προεκλογικά μας έλεγαν ότι είναι θέμα... ημερών να λυθεί το πρόβλημα..!
O (πολύ) κακός