Έκκληση του δημάρχου Κω για την αποκατάσταση των ζημιών

Την αγωνία και την ανησυχία του για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στις λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα, εκφράζει ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Με παρέμβαση και επιστολές που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.Μητσοτάκη, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον αρμόδιο Υπουργό ο δήμαρχος Κω υψώνει κραυγή αγωνίας.

Οπως αναφέρει, οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την κρουαζιέρα, κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς αν και είναι γνωστό το κρηπίδωμα έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν μπορούν να δέσουν τα κρουαζιερόπλοια ενώ το κτίριο επιβατών έχει κριθεί ακατάλληλο.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης είχε στείλει πριν από ένα μήνα, επιστολή, στον Υπουργό Υποδομών κ.Σπίρτζη με την οποία τόνιζε τους κινδύνους από την καθυστέρηση στα έργα.

Αν δεν υπάρξουν διαβεβαιώσεις, οι οποίες θα τηρηθούν στο ακέραιο, ότι τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, τότε οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας θα βγάλουν την Κω από τα δρομολόγιά τους.