Μόνιμος σταθμός του Run Greece η Ρόδος

Μόνιμος σταθμός του Run Greece ,όπως διαβεβαίωσαν οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ, θα είναι από δω και πέρα η Ρόδος, ειδικά μετά την εμπιστοσύνη των κατοίκων του νησιού μας στη διοργάνωση και το αγκάλιασμα με τη μεγάλη συμμετοχή τους την 1η του περασμένου Οκτώβρη στα 5 και τα 10χλμ.

Η εκπληκτική διαδρομή περιμετρικά των τειχών της Παλιάς Πόλης αλλά και οι βατές αποστάσεις του αγώνα, τον κάνουν αρκετά δημοφιλή, μιας και το δρομικό κίνημα στη Ρόδο έχει αναπτυχθεί ραγδαίως την τελευταία δεκαετία.

Πέραν τούτων, οι νικητές ανά κατηγορία του αγώνα στη Ρόδο φέτος, συμμετείχαν και στον τελικό 3.000μ. του Run Greece στην Αθήνα, κατακτώντας στη γενική βαθμολογία την 7η θέση στους Άνδρες και την 4η στις Γυναίκες με έντονο συναγωνισμό από τις υπόλοιπες Περιφέρειες που εκπροσωπήθηκαν σε μια διαδρομή, μέρος αυτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Έτσι, τη νέα χρονιά ο αγώνας θα γίνει την 14η Οκτωβρίου και όχι στις 21, ώστε η ΕΑΣ  και ο ΣΕΓΑΣ να έχουν τα κατάλληλα χρονικά περιθώρια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση, αφού είναι κοντά άλλο ένα σημαντικό στιβικό γεγονός για τα νησιά μας, οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες, προγραμματισμένοι να διεξαχθούν 6-7  του ιδίου μήνα στην Ικαρία.

Το Run Greece δίνει επίσης την ευκαιρία και στα παιδιά από τα δημοτικά σχολεία να λάβουν μέρος και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα δρόμου μέσα από τα 1.000μ. του προγράμματος, χωρίς να μετρούν οι πρωτιές, φυσικά, και οι διακρίσεις εκεί.  

Μετά τον Μαραθώνιο, η Ρόδος αποκτά άλλον έναν αγώνα αντοχής πανελλαδικής και όχι μόνο εμβέλειας, δείγμα του ότι ο ΣΕΓΑΣ αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση θέλουν το νησί μας να γίνει πόλος έλξης και για τις αθλητικές δραστηριότητες και όχι μόνο για τις ομορφιές του.

Άλλωστε σημαντικό ρόλο στην καλύτερη δυνατή διοργάνωση φέτος έπαιξε η άψογη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου, όπως επίσης η στήριξη από το μεγάλο χορηγό, τη WIND, αλλά και τον τοπικό που ήταν ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η διαδρομή του Run Greece, έτσι όπως σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ:    
• Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου

• Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)

• Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος

• Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος

• Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας

• Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου

• Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)

• Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πύλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)

• Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρινγκς (δεξιά)

• Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού