Συνελήφθησαν 10χρονη και 13χρονη εμπλεκόμενες σε υπόθεση κλοπής

Ελεύθερες χωρίς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη και εισαγγελέα και ανακριτή δύο ανήλικες αθίγγανες ηλικίας 10 και 13 ετών οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται μαζί με ομόφυλους τους σε υπόθεση κλοπής ποσού 25.000 ευρώ από ξενοδοχείο της περιοχής μας.

Οι δύο ανήλικες ΡΟΜΑ εντοπίστηκαν προχθές το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν ξεχωριστά εντάλματα βιαίας προσαγωγής της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ρόδου για διακεκριμένη κλοπή. 
Ειδικότερα, οι ανήλικες κατηγορούνται ότι την 28.10.2017 διέπραξαν διακεκριμένη κλοπή χρημάτων, μαζί με άλλους δράστες, από χώρο που διέμενε 67χρονος ημεδαπός.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί επίσης οι μητέρες των δύο ανήλικων αθίγγανων που απολογήθηκαν προχθές, ηλικίας 25 και 35 ετών αντίστοιχα ο 11χρονος γιος της 35χρονης και ένας ακόμη ανήλικος ηλικίας 17 ετών. Όλοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον 17χρονο να πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σε ότι αφορά την  35χρονη και την 25χρονη αφέθηκαν και αυτές ελεύθερες με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης τους τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθείσες κατηγορούνται ότι στις 28.10.2017 διέπραξαν διακεκριμένη κλοπή χρημάτων, μαζί με άλλους δράστες, από χώρο που διέμενε 67χρονος ημεδαπός.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί την 28.10.2017 το απόγευμα δυο οι νεαροί ηλικίας 11 και 17 ετών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και μια 15χρονη συνεργό των συλληφθέντων. 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, περίπου 7.000 ευρώ, και αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ενήλικες γυναίκες απολογούμενες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν πως πράγματι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο του 67χρονου στην Παλιά Πόλη όπου και εργάζονταν στο επάνω όροφο πλένοντας χαλιά και παπλώματα. Στο ισόγειο βρίσκονταν οι ανήλικοι και ένας ομόφυλος τους που έπαιζε τουμπερλέκι. 

Σύμφωνα πάντα με τις δύο αθίγγανες, αυτός φέρεται να έδωσε από 10 ευρώ στα ανήλικα για να αφαιρέσουν τα χρήματα και λίγη ώρα αργότερα τις φώναξαν για να φύγουν. Οι αθίγγανες είπαν πως στην επιστροφή για τον καταυλισμό ενημερώθηκαν για το τι είχε γίνει, χωρίς όμως οι ίδιες να έχουν τη παραμικρή ανάμιξη.