Για διακίνηση ηρωίνης θα δικαστεί 39χρονος Αλβανός

Για διακίνηση ηρωίνης θα  δικαστεί 39χρονος Αλβανός

Για διακίνηση ηρωίνης θα δικαστεί 39χρονος Αλβανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 405 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 39χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που άσκησε καθώς, πριν από δύο χρόνια ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για την υπόθεση αυτή, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί μαζί με άλλα τρία άτομα Ροδίτες ηλικίας 24, 25 και 26 ετών, για τους οποίους το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε προμήθεια και κατοχή προς ιδίαν χρήση και τους έκρινε ένοχους αλλά ατιμώρητους ως τοξικομανείς.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι και συνέλεξαν την πληροφορία πως ο αλλοδαπός κινούνταν ύποπτα με το αυτοκίνητό του σε αγροτική περιοχή μεταξύ Αφάντου και Ψίνθου.

Ο 39χρονος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και σύμφωνα με την αστυνομία, στις 26 Φεβρουαρίου 2015 βράδυ πήγε και πάλι στο ίδιο σημείο οδηγώντας το αυτοκίνητο του και με συνεπιβάτη ακόμη ένα άτομο το οποίο διαφεύγει της σύλληψης. Εκεί σε χωράφι της περιοχής όπου οι δύο άνδρες μετέβησαν πεζοί, έκρυψαν συσκευασία με ναρκωτικά και στη συνέχεια έφυγαν από εκεί και πήγαν με το αυτοκίνητό τους σε άλλο σημείο κοντά στον επαρχιακό δρόμο Ψίνθου – Αφάντου όπου επίσης έκρυψαν μία σακούλα με ναρκωτικές ουσίες.

Μετά από λίγα λεπτά στο ίδιο σημείο έφθασαν ο 24χρονος, ο 25χρονος και ο 26χρονος με το αυτοκίνητο του πρώτου. Από το όχημα βγήκε ο 25χρονος ο οποίος πήρε τα ναρκωτικά που είχε κρύψει νωρίτερα ο αλλοδαπός, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν να φύγουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης οι οποίοι και ζήτησαν από τους δράστες να σταματήσουν όμως ο 24χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ ο 25χρονος πέταξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου την πλαστική σακούλα με τα ναρκωτικά. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια η συσκευασία περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 28,6 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο βρέθηκε μία κάρτα κινητού τηλεφώνου, ενώ στην κατοχή των τριών ανδρών που επέβαιναν σε αυτό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ συνολικά.
Έρευνα όμως έγινε στο σημείο όπου νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν δει τον 39χρονο Αλβανό να κρύβει τα ναρκωτικά όπου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε θάμνο συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 134 γραμμαρίων.

Την επόμενη μέρα το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν στην πόλη της Ρόδου και τον 39χρονο αλλοδαπό ο οποίος συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν και τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι εμπλεκόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως έρευνες διενεργήθηκαν και στα σπίτια των συλληφθέντων όπου στην οικία του 24χρονου Ροδίτη βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, στο σπίτι του 25χρονου το χρηματικό ποσό των 335 ευρώ, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 5 εκατοστών, κενές πλαστικές συσκευασίες ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο σπίτι του 26χρονου εντοπίστηκαν δύο ναρκωτικά χάπια.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο