Ανάπτυξη του στίβου στο βοηθητικό στάδιο Ρόδου

Για τις ανάγκες της ανάπτυξης του στίβου θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται το βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας», όπως γίνεται εδώ και χρόνια, τουλάχιστον στα δρομικά αγωνίσματα, το μήκος και τη σφαίρα.

Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, χρησιμοποιείται πλέον η βαλβίδα της σφαίρας.
Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, χρησιμοποιείται πλέον η βαλβίδα της σφαίρας.

Παρά το ότι τα σωματεία του στίβου μεταφέρθηκαν για τις προπονήσεις τους στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» από το 2007, το οποίο πια χρησιμοποιείται και για σημαντικούς αγώνες, οι εγκαταστάσεις του βοηθητικού παραμένουν σε καλή κατάσταση και κυρίως το ταρτάν, μιας και κάποια ριπτικά αγωνίσματα, δηλαδή η σφύρα, ο δίσκος και το ακόντιο δεν μπορούν να γίνουν εκεί εξαιτίας της έλλειψης του προστατευτικού κλωβού.

Το βοηθητικό στάδιο όπως είναι σήμερα
Το βοηθητικό στάδιο όπως είναι σήμερα

Μάλιστα, προσφάτως καθαρίστηκε ο χώρος του σταδίου κοντά στην είσοδο στην οδό Βύρωνος κι έτσι, αφού έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η βαλβίδα της σφαίρας.

Το ταρτάν του βοηθητικού σταδίου   παραμένει σε καλή κατάσταση
Το ταρτάν του βοηθητικού σταδίου παραμένει σε καλή κατάσταση

Τα τελευταία χρόνια, ως γνωστόν, το στάδιο, χρησιμοποιείται για τις ανάγκες διεξαγωγής αγώνων Kids Athletics αλλά και του αναπτυξιακού πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, σημαντικών δηλαδή διοργανώσεων για την ανάδειξη των ταλέντων μας.

Μετά από συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με εκπροσώπους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, όπως επίσης του Διαγόρα και της Ρόδου, αποφασίστηκε πώς μπορεί να υπάρξει χρήση του σταδίου με τέτοιο τρόπο ώστε να επωφεληθεί τόσο ο στίβος όσο και το ποδόσφαιρο.

Στο νησί μας μάλιστα δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των ακαδημιών οκτώ σύλλογοι, και το βοηθητικό στάδιο είναι ό, τι καλύτερο για τη διοργάνωση αγώνων ή και προπονήσεων, προς …αποσυμφόρηση εκείνου στο Κορακόνερο.

Από τους αναπτυξιακούς αγώνες της ΕΑΣ Δωδεκανήσου το 2016
Από τους αναπτυξιακούς αγώνες της ΕΑΣ Δωδεκανήσου το 2016