Το τρίαθλο παντού στη Ρόδο

Το τρίαθλο έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή των Ροδιτών, και οι αγώνες επιπέδου δίνουν περισσότερους «πόντους» στην προσπάθεια των ανθρώπων που επιδιώκουν να γίνει το νησί μας πόλος έλξης για τον κάθε ερασιτέχνη κι επαγγελματία ασχολούμενο με το ανερχόμενο αυτό άθλημα.

Ο Απόλλων Ρόδου, χάρις τη συνεργασία του με την Ocean Lava, θέλει η Ρόδος να γίνει παγκόσμιος προορισμός  όλων όσοι θέλουν συμμετοχή σε αγώνες με κύρος και κυρίως με ασφάλεια.

Μετά την παραλία Αφάντου, όπου και ξεκίνησε τους αγώνες του ο Απόλλων Ρόδου το 2010-11, το Κιοτάρι εν συνεχεία, και την πόλη της Ρόδου, το Φαληράκι θα είναι ο επόμενος σταθμός των διοργανώσεων.

Την 21η Οκτωβρίου του 2018 στην εκεί θαλάσσια περιοχή θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους οι τριαθλητές με 1900μ. κολύμπι, για να συνεχίσουν με 90χλμ. ποδηλασία και 21,1χλμ. τρέξιμο.

Αυτές τις αποστάσεις τις διένυσαν και στις 29 του περασμένου Οκτώβρη στην πόλη της Ρόδου με αφετηρία και τερματισμό στο «Έλλη», παρουσία Ελλήνων και ξένων αθλητών με ολυμπιακές, όπως αποδείχτηκε, επιδόσεις. 

Με τη στήριξη ενός… κινήματος εθελοντών, ο Απόλλων Ρόδου επιθυμεί να συνεχίσει τις σημαντικές αυτές κινήσεις του, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι απίστευτου φυσικού κάλλους περιοχές της Ρόδου, που ενδείκνυνται γι’ αγώνες αποστάσεων.