Χορωδία προνηπίων και νηπίων στη Ρόδο

Χορωδία προνηπίων και νηπίων, (και μουσικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται ακόμα και σε βρέφη), με δάσκαλο τον μουσικοπαιδαγωγό κ. Γιώργο Σακελλαρίδη, λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 11.30πμ., έως τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο.

Για πληροφορίες σχετικά με το μουσικό και το παιδαγωγικό έργο, επικοινωνήστε με τον διδάσκοντα, είτε μέσω του τηλεφώνου  697 6968055, είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, g.sakellaridis@hotmail.com   

Στη Χορωδία προ νηπίων και νηπίων, καταλυτική είναι η παρουσία των γονέων και άλλων μελών της οικογένειας. Εδώ «ζωντανεύει» η παιδαγωγική θέση που θέλει τη μουσική να μπαίνει στην οικογένεια!

Επειδή η αγάπη για τη μουσική διδάσκεται, το παιχνίδι, η κίνηση, η ευχάριστη παιδαγωγική «ατμόσφαιρα», γίνονται  «γέφυρες» γι’ αυτή την αγάπη! Τα μικρά παιδιά αποκομίζουν  συναισθηματικά και γνωστικά  οφέλη για όλη τους τη ζωή, όταν από νωρίς έρχονται σε επαφή με τη μουσική και μαθαίνουν να την αγαπούν!

«Πρωταγωνιστές» σ’ αυτή την πρώτη, άλλα καθοριστική γνωριμία με τη μουσική, είναι τα  όμορφα τραγούδια με τη μελωδία, το στίχο και τον ρυθμό τους. 

Ο ρυθμός είναι που βάζει στο «παιχνίδι της μουσικής», ακόμα και τα βρέφη που έρχονται σ’ αυτά τα μαθήματα, καθώς οι γονείς τους τα κρατούν στην αγκαλιά και μαζί συμμετέχουν ενεργά στις βιωματικές δραστηριότητες!