Κράτος της πλάκας. Και της συνενοχής...!

Στις εξυπνάδες και τις κουτοπονηριές, πρώτο διαχρονικά, αυτό το Αθηνοκεντρικό κράτος και οι φατρίες που το απαρτίζουν κάθε φορά εκεί στους λαβυρίνθους του Υπουργείου των Οικονομικών και όχι μόνο:

Μας είπαν για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής που τάχα μου αποκάλυψαν στα Δωδεκάνησα, μας είπαν ποια ποσά καταλογίστηκαν οριστικά και για ποια έγινε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά... ξέχασαν να μας πουν, ΤΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ!

Γιατί οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι ακόμα δεν εισέπραξαν ευρώ... τσακιστό! Γιατί, το σύστημα τούτο, έχει πολλά παραθυράκια τα οποία ούτε μπορούν ούτε θέλουν να κλείσουν εκείνοι που σήμερα βρίσκονται στα πράγματα και στα θαύματα. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από εκείνους που φτιάχνουν τις εγκυκλίους και τα νομοσχέδια και φροντίζουν πάντα να υπάρχουν οι χαραμάδες και οι κερκόπορτες.

Και μια ακόμα αφελής απορία. Τα ονοματάκια ετούτα, γιατί δεν τα δίνουν οι φωστήρες του υπουργείου και της κυβέρνησης να τα γνωρίζει κι ο κόσμος; Θα τα στριμώξουν πάλι (όπως έκαναν κι οι προηγούμενοι κι πιο προηγούμενοι) σε καμιά λίστα  6.500 ατόμων από την οποία κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη; Εμείς ξέρουμε το γιατί και σύντομα θα το μάθει κι όλος ο κόσμος!

Να τους πούμε και πάλι όλους αυτούς, που έσχιζαν τα πουκάμισά τους προεκλογικά ότι έρχονται οι άσπιλοι και οι αμόλυντοι, ότι δεν ψιχαλίζει όταν βγαίνουν στους δρόμους; Ή τα λόγια μας θα χάσουμε;

Μιχ. Μ.