Απάντηση της ΝΔ Κω στο βουλευτή Ηλία Καματερό

Αναφορικά με το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και την ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλ. Καματερό, εκδόθηκε απάντηση από την τοπική οργάνωση Κω της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής: 
“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο ζήτημα της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και της υπερφορολόγησης των κατοίκων τους. Με την περήφανη διαπραγμάτευση τύπου Βαρουφάκη, πέραν του ότι φόρτωσε τον ελληνικό λαό 2 αχρείαστα μνημόνια και δεκάδες δις ευρώ νέους φόρους και βάρη, θυσίασε μετά χαράς τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.

Σήμερα, πλέον αποδεικνύεται περίτρανα η αδιαφορία του κ. Τσίπρα και των συν αυτώ να ασχοληθούν με τα προβλήματα των νησιωτών.

Ο κ. Γιούνκερ επίσημα λέει ότι η κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει αίτημα για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μας.

Η κυβέρνηση έχει εντάξει στον προϋπολογισμό την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, την επιβολή φόρου διαμονής και σωρεία άλλων  επιβαρύνσεων που οδηγούν την Κω και τα υπόλοιπα νησιά μας στον μαρασμό.

Ο κ. Καματερός δημόσια λέει ότι «περιμένετε και θα δούμε αν θα ανασταλεί»…

Απορούμε τι αναμένουν για να το εξετάσουν. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς;

Φαίνεται ότι δεν βρέθηκε χρόνος για να προβεί η κυβέρνηση σε αποστολή αιτήματος για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς οι υπουργοί της ασχολούνταν με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία….

Είναι εμφανέστατη σε όλους τους τομείς η απουσία οποιασδήποτε σοβαρότητας, προγράμματος και υπευθυνότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι, όμως, εξοργιστικό να εμπαίζουν τους νησιώτες.

Να προτρέψουμε δε τον κ. Καματερό να διαβάζει καλύτερα τις επιστολές του κ. Γιούνκερ. Όπως αναφέρει ο κ. Γιούνκερ τα μέσα εφαρμογής της φορολογικής πολιτικής σχεδιάστηκαν από τις ελληνικές αρχές, δηλαδή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Τονίζει δηλαδή ο κ. Γιούνκερ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν αυτή που πρότεινε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ως μέτρο εφαρμογής της φορολογικής δέσμευσης που η ίδια είχε αναλάβει.
Είναι τόσο ανίκανοι και επικίνδυνοι.

Να αφήσουν λοιπόν τα πολλά λόγια και να κάνουν το καθήκον τους για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην Κω και στα υπόλοιπα νησιά.

Τοπική Οργάνωση Κω 
Νέας Δημοκρατίας”
.