Εθελοντισμός για την ανάπτυξη του τριάθλου

Μεγάλο κομμάτι στην επιτυχία των αγώνων αποστάσεων έχουν οι εθελοντές και αυτό συμβαίνει φυσικά σε ό, τι αφορά τις συναντήσεις τριάθλου στο νησί μας από τον Απόλλωνα Ρόδου σε συνεργασία με την Ocean Lava και την πολύτιμη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

Ο επόμενος μεγάλος αγώνας έχει ανακοινωθεί και θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου του 2018 στην περιοχή του Φαληρακίου, όπου οι αθλητές θα διανύσουν 1900μ. με κολύμπι, 90χλμ. με ποδήλατο και 21,1χλμ. με τρέξιμο.  Όπως κάθε φορά, οι άνθρωποι που με μεράκι θέλουν να αναπτυχθεί το τρίαθλο, χρειάζονται τη στήριξη όλων όσοι μπορούν να προσφέρουν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ο Απόλλων Ρόδου δραστηριοποιείται από το 2010, αλλά ο πρώτος αγώνας Μέσης Απόστασης τριάθλου στο νησί μας, πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013. Ωστόσο, από το 2010 έως το 2016, διοργανώθηκαν πολλοί μικρότερης απόστασης αγώνες, τριάθλου, διάθλου και αγώνες aquathlon,  από το σύλλογο στην προσπάθειά του να διαδώσει την κουλτούρα του αθλήματος σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε όλο το νησί.

Ξεκινώντας από το 2010 μέχρι σήμερα, ο Απόλλων Ρόδου διοργάνωσε περισσότερες από 30 εκδηλώσεις σχετικές με το τρίαθλο, μεταξύ των οποίων δύο Ironman πλήρους αποστάσεως στην Νότια Ρόδο τον Οκτώβριο του 2014 και τον Μάιο του 2015.

Η ανακοίνωση του συλλόγου για τον εθελοντισμό

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς εσάς.

Λαμβάνοντας μέρος ως εθελοντής, όχι μόνο θα συμβάλεις στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας, αλλά παράλληλα θα διασκεδάσεις και θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους. Ο στόχος μας είναι να οργανώσουμε έναν αγώνα που θα προσφέρει ικανοποίηση όχι μόνο τους αθλητές, αλλά και στους θεατές και τους εθελοντές.

Αναζητούμε συνεχώς νέους εθελοντές για να πλαισιώσουν τον ήδη υπάρχοντα  αριθμό των ανθρώπων που είναι πιστοί και παρόντες στους αγώνες μας για πολλά χρόνια τώρα. Ο ενθουσιασμός, η φιλική διάθεση και η εμπιστοσύνη είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αγώνες μας θα είναι ασφαλείς, διασκεδαστικοί και παράλληλα επαγγελματικά οργανωμένοι.

Αν νομίζεις ότι πληρείς αυτές τις προϋποθέσεις, θα χαρούμε ιδιαίτερα να σε γνωρίσουμε και να ενταχθείς στην ομάδα των εθελοντών μας.

Τι κερδίζεις ως εθελοντής

Δωρεάν T-shirt, Φαγητό & Ποτό

Εργασίες που πρέπει να γίνουν

Στήσιμο ζώνης αλλαγής και διαδρομών
Μπορείς να βοηθήσεις στο στήσιμο της ζώνης αλλαγής (bike racks, αψίδα τερματισμού, περιφράξεις, τέντες, πανό) και των διαδρομών (σήμανση, τραπέζια τροφοδοσίας κ.α.)

Χειριστές ποδηλάτων
Μπορείς να βοηθήσεις τους αθλητές να αφήσουν τα ποδήλατά τους μετά το ποδηλατικό σκέλος.

Παρακολούθηση ζώνης αλλαγής
Μπορείς να επιβλέπεις τη ζώνη αλλαγής κατά τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να μην χαθούν προσωπικά αντικείμενα.

Σταθμοί τροφοδοσίας
Μπορείς να μοιράζεις ποτά και τρόφιμα στους εγκεκριμένους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής.

Επίβλεψη διαδρομής
Μπορείς να ενθαρρύνεις τους αθλητές και να τους βοηθάς να μην παρεκκλίνουν από τη σωστή διαδρομή.

Τερματισμός
Μπορείς να συλλέγεις τα τσιπάκια χρονομέτρησης από τους αθλητές κατά τον τερματισμό, και να τους δίνεις την αναμνηστική τους μπλούζα και το μετάλλιο τους.

Αποκατάσταση αθλητών
Μπορείς να κατευθύνεις τους κουρασμένους αθλητές στο γιατρό του αγώνα, ή να τους δώσεις οδηγίες για το που ακριβώς θα κάνουν μασάζ, που θα ξεκουραστούν και που θα βρουν κάτι να φάνε για αποκατάσταση.

Καθαρισμός μετά το τέλος του αγώνα
Μπορείς να βοηθήσεις στο μάζεμα των υλικών της ζώνης αλλαγής και της διαδρομής, μετά τη λήξη του αγώνα.

Οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ανάγκη μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα

Γίνε εθελοντής με δύο τρόπους

 Ατομικά

Αν έχεις σκοπό να κατέβεις στο κέντρο της Ρόδου για να παρακολουθήσεις τον αγώνα, γιατί να μην το κάνεις ως εθελοντής. Με αυτό τον τρόπο θα ζήσεις τον αγώνα από πρώτο χέρι, και θα κάνεις και νέες γνωριμίες. Γιατί να μείνεις απλός θεατής, όταν έχεις την ευκαιρία να παίξεις ενεργό ρόλο και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου για μερικές ώρες.

Ως ομάδα

Μπορείτε με μια ομάδα από φίλους σου, συνεργάτες σου στη δουλειά, ή  συναθλητές σου στον αθλητικό σύλλογο που ανήκεις, να συνεισφέρετε συνολικά. Για παράδειγμα να αναλάβετε όλοι μαζί ένα τραπέζι ανεφοδιασμού.

Επικοινώνησε μαζί μας αν ενδιαφέρεσαι να συνεισφέρεις ως εθελοντής.
Περιμένουμε να ακούσουμε νέα σου σύντομα!

Όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην επιτυχία του αγώνα, μπορούν να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα: 224103330, 6944725253, email: nxrodos@otenet.gr