Στη Μεγίστη η ομάδα Σύμπλευση πρόσφερε τα μέγιστα!

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Καστελλόριζου και πολλοί από τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους εκεί, προσήλθαν στα ιατρεία που λειτούργησαν οι εθελοντές της +πλευσης, κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής εξόρμησης του 2017.

Στο ακριτικό νησί των 300 μονίμων κατοίκων, οι γιατροί, νοσηλευτές και υπόλοιποι εθελοντές της +πλευσης χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τόσο τους χώρους που διαθέτει το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο, όσο και αίθουσες στο σχολείο, προκειμένου να στεγαστούν και οι 18 ειδικότητες.

Επιπλέον, οι εθελοντές γιατροί ειδικοτήτων με με υψηλές παρεμβατικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις υπερσύγχρονες προδιαγραφές της κινητής μονάδας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που συμμετείχε μαζί μας στην εξόρμηση.
 

Η ομάδα αιμοληψιών πήρε δείγματα αίματος από 69 άτομα, τα οποία ήδη βρίσκονται σε εξειδικευμένο εργαστήριο ανάλυσης και τα αποτελέσματα, αφού συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης, θα αποσταλούν στους κατοίκους μαζί με τις απαραίτητες παρατηρήσεις.

Στα ιατρεία προσήλθαν συνολικά 192 άτομα, στα οποία έγιναν δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις με εξοπλισμό αιχμής. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 430 εξετάσεις.

Η γυναικολόγος της +πλευσης πραγματοποίησε μεταξύ άλλων 15 τεστ Παπ, ενώ ο πλαστικός χειρούργος και η δερματολόγος 10 μικροεπεμβάσεις.

Σε μία περίπτωση, καρδιολόγος της +πλευσης μαζί με την βοηθό της πραγματοποίησαν κατ’ οίκον επίσκεψη σε υπέργηρο ασθενή που δεν μπορούσε να μετακινηθεί.
 

Η +πλευση συνέχισε την υλοποίηση έργων υποδομής και στο Καστελλόριζο, με την επισκευή της οροφής των δύο σχολικών κτιρίων του νησιού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μέτρα το καλό» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την STANLEY BLACK&DECKER.

Παράλληλα, στο νησί πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων ενημερωτικών (Smoke Free Greece), ψυχαγωγικών (κυνήγι θησαυρού), εκπαιδευτικών (εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικων στολιδιών με ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρι ομαδικής συγγραφής παραμυθιού).

Η ζεστή υποδοχή και η μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων στην παρουσία της +πλευσης στο νησί, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τους εθελοντές, που ήδη έχουν ξεκινήσει σχεδιασμό του επόμενου Διάπλου 2018 σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, Ψέριμο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς.