Στη Μεγίστη η ομάδα Σύμπλευση πρόσφερε τα μέγιστα!

Στη Μεγίστη η ομάδα Σύμπλευση πρόσφερε τα μέγιστα!

Στη Μεγίστη η ομάδα Σύμπλευση πρόσφερε τα μέγιστα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Καστελλόριζου και πολλοί από τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους εκεί, προσήλθαν στα ιατρεία που λειτούργησαν οι εθελοντές της +πλευσης, κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής εξόρμησης του 2017.

Στο ακριτικό νησί των 300 μονίμων κατοίκων, οι γιατροί, νοσηλευτές και υπόλοιποι εθελοντές της +πλευσης χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τόσο τους χώρους που διαθέτει το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο, όσο και αίθουσες στο σχολείο, προκειμένου να στεγαστούν και οι 18 ειδικότητες.

Επιπλέον, οι εθελοντές γιατροί ειδικοτήτων με με υψηλές παρεμβατικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις υπερσύγχρονες προδιαγραφές της κινητής μονάδας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που συμμετείχε μαζί μας στην εξόρμηση.

Η ομάδα αιμοληψιών πήρε δείγματα αίματος από 69 άτομα, τα οποία ήδη βρίσκονται σε εξειδικευμένο εργαστήριο ανάλυσης και τα αποτελέσματα, αφού συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευσης, θα αποσταλούν στους κατοίκους μαζί με τις απαραίτητες παρατηρήσεις.

Στα ιατρεία προσήλθαν συνολικά 192 άτομα, στα οποία έγιναν δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις με εξοπλισμό αιχμής. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 430 εξετάσεις.

Η γυναικολόγος της +πλευσης πραγματοποίησε μεταξύ άλλων 15 τεστ Παπ, ενώ ο πλαστικός χειρούργος και η δερματολόγος 10 μικροεπεμβάσεις.

Σε μία περίπτωση, καρδιολόγος της +πλευσης μαζί με την βοηθό της πραγματοποίησαν κατ’ οίκον επίσκεψη σε υπέργηρο ασθενή που δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Η +πλευση συνέχισε την υλοποίηση έργων υποδομής και στο Καστελλόριζο, με την επισκευή της οροφής των δύο σχολικών κτιρίων του νησιού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μέτρα το καλό» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την STANLEY BLACK&DECKER.

Παράλληλα, στο νησί πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων ενημερωτικών (Smoke Free Greece), ψυχαγωγικών (κυνήγι θησαυρού), εκπαιδευτικών (εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικων στολιδιών με ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρι ομαδικής συγγραφής παραμυθιού).

Η ζεστή υποδοχή και η μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων στην παρουσία της +πλευσης στο νησί, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τους εθελοντές, που ήδη έχουν ξεκινήσει σχεδιασμό του επόμενου Διάπλου 2018 σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Αστυπάλαια, Ψέριμο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς.

Διαβάστε ακόμη

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ