Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

O Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία, o οποίος απαρτίζεται από τα φροντιστήρια Ορόσημο-Θεμέλιο, Ένεκα-Πλεονέκτημα Ρόδου, Μεταίχμιο, Νέον και Ένεκα-Πλεονέκτημα Ιαλυσού, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτoρα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Χρήστο Ταουσάνη. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο METROPOL στις 10.30 π.μ. 

Οι μαθητές και οι γονείς θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, καθώς και τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2018. 

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Παράλληλα, θα αναλύσει ειδικά δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι μετεγγραφές, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, το δεύτερο μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια της Κύπρου, τις κατηγορίες των αθλητών κ.ά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα παρουσιαστούν διαδραστικά και συνεντεύξεις επαγγελματιών με χρήσιμες συμβουλές για την αγορά εργασίας. Επίσης θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις του κοινού και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και μετά τη λήξη της. 

Είσοδος ελεύθερη.