«Εκρηκτική» επιστροφή για τον Άρη Αρχαγγέλου

Κάτι η εξαιρετική μέρα στην οποία βρέθηκε και κάτι η μεσοεπιθετική υπεροπλία του έναντι της βαριά «πληγωμένης» άμυνας του γεμάτου προβλήματα αντιπάλου του, ο Άρης δεν επηρεάστηκε από τα σημαντικά δικά του και μετέτρεψε σε περίπατο το χθεσινό ματς με τον Ηρακλή Μαριτσών, το οποίο κέρδισε με το εμφατικό 5-0  παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Στάθη Φαρμακίδη ξεκίνησαν εκρηκτικά και «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες, πριν καλά καλά συμπληρωθούν 25 λεπτά αγώνα.

 Στο 5’ και μετά από μακρινό γέμισμα του Πομπού προς την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, ο Σκυλλάς βγήκε να μαζέψει την μπάλα, ωστόσο ατύχησε στο άλμα (έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού), με τον Κρεκούκια να κερδίζει άνετα και να σκοράρει από κοντά (1-0).

Ένα λεπτό αργότερα ο Μάλλιος «σημάδεψε», μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ηρακλή, για να πάρει το «αίμα» του πίσω στο 11’, «γράφοντας» το 2-0 με έξοχο φαλτσαριστό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν «σημάδια ζωής» καταρχήν στο 17’, όταν ο Θοδωρής Λυριστής σούταρε άστοχα μετά από δική του ατομική προσπάθεια  και στη συνέχεια στο 23’, σε διαδοχικά επικίνδυνα γυρίσματα των Μπάμπη  Βασιλώττου και Ευθύμη Βασιλώττου από τα αριστερά, τα οποία εξουδετέρωσαν με δυσκολία οι αμυντικοί.

Όμως μέχρι εκεί. Στο 24’ ο Σακελλάρης έκανε το 3-0 με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Άρης παρέμεινε κυρίαρχος και στις αρχές της επανάληψης πέτυχε άλλα δύο τέρματα, «υπογράφοντας» την απόλυτη ανωτερότητά του.

Στο 48’ η μπάλα στρώθηκε στο ημικύκλιο στον Χατζηλιόντα, που έκανε το 4-0 με καλοζυγισμένο διαγώνιο σουτ και στο 56’ ο έμπειρος μέσος βρήκε με κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας τον Μπαϊρακτάρη, που «κεραυνοβόλησε» από κοντά το Σκυλλά, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστική, με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν «στροφές» , με τρόπο που δεν έδωσε το δικαίωμα στον απογοητευμένο Ηρακλή να πετύχει έστω το γκολ της τιμής.        

Απαρατήρητοι πέρασαν ο διαιτητής Δημήτρης Ατσικνούδας και οι βοηθοί του Βασίλης Στεφανάκης και Χρήστος Καλκαβούρας.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης (57’ λ.τ. Βαρέλης), Πομπού (70’ Μαγιόγλου), Ζαρκαδούλας, Γκίκας, Γιαννιού, Κρεκούκιας, Κοντόγιαννος, Μπαϊρακτάρης, Μάλλιος (65’ Χατζηνικόλας), Χατζηλιόντας (57’ Σκυλλαράκης), Σακελλάρης.
Ηρακλής Μαριτσών: Σκυλλάς, Βασιλώττος Ε. (46’ Γιαννακόπουλος), Παπαδημήτρης, Παπακωνσταντής, Μπιλιάς, Λερογιάννης (46’ Λενιού), Σιαμαντούρας (57’ Τσαλώλης), Λυριστής Μ. , Λυριστής Θ. (65’ Καρίκης), Βασιλώττος Χ., Λολάκης.