Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Δήμου Ρόδου, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ο Δήμος της Ρόδου με την αρωγή της κα. Άννας Ζωάννου, αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με τίτλο: «Αντίδρασε! Πες Όχι στη Βία κατά των Γυναικών», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών στις 24 Νοεμβρίου 2017 στο σπίτι της ΧΕΝ Ρόδου.

Οι φορείς συνδιοργάνωσης ήταν:

· Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δωδεκανήσου

· Η Χ.Ε.Ν Ρόδου

· Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου (Europe Direct Rhodes) ΑΝΔΩ ΑΕ

· Η κα. Αϊβάζη- Ζάγορα Μαρία σεναριογράφος

· Το Μουσικό Σχολείο με το «Σύνολο Acapella»

· Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και

· Η Διεθνής Οργάνωση Α21.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυνε η κα. Άννα Ζωάννου, η οποία τόνισε τη σημαντικότητα της πρόληψης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Ήδη στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας των Δομών του Δήμου Ρόδου 500 γυναίκες απευθύνθηκαν σε αυτές, σπάζοντας τη σιωπή τους.

 

 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν o κ. Διακογεωργίου Κάλλιστος, Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Γουβιάς Διονύσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Μαργαρίτης Βασίλειος, Προϊστάμενος τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, η κα. Βλάχου Όλγα, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου και η κα. Χανδακάρη Καλλιόπη, Πρόεδρος της ΧΕΝ Ρόδου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των συνεργαζόμενων φορέων από την κα. Ξανθούλη Παρασκευή, PhD, Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Ρόδου, η οποία ήταν συντονίστρια της ημερίδας. Κατόπιν έγινε παρουσίαση από την κα.Ζαννετίδη Θαρρενή, Αντιπρόεδρο της ΧΕΝ Ρόδου, της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και των διαδικασιών επικύρωσης της από την Ελλάδα.

 

 

Στη συνέχεια η κα. Καραγκούνη Λητώ, Ψυχολόγος της Διεθνούς Οργάνωσης Α21, επίτιμη προσκεκλημένη της εκδήλωσης, ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα της σωματεμπορίας στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία σχετικά με το φαινόμενο και προτείνοντας τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του. Παράλληλα, έγιναν προβολές βίντεο της Α21 και διαλογική συζήτηση με το κοινό.

Ακολούθησε το μονόπρακτο θεατρικό έργο: «Σχέδιο Διαφυγής» της σεναριογράφου κας. Αϊβάζη-Ζάγορα Μαρίας. Το έργο αποτύπωνε τις καθημερινές ιστορίες τριών γυναικών θυμάτων βίας κατά τη διάρκεια φιλοξενίας τους σε Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων βίας. Η εκδήλωση έκλεισε με το μουσικό σύνολο «Acapella» από το Μουσικό Σχολείο.