Οι «Αριστο...φαγάδες» από το Κέντρο Ελπίδα

Της Πίτσας Χατζή

Σάββατο απόγευμα και το Δημοτικό Θέατρο Ρόδου είναι κατάμεστο από κόσμο. Το θεατρικό που πρόκειται να παιχτεί σε λίγο είναι οι "Αριστο..φαγάδες".

Μια κωμωδία σύγχρονη, ελεύθερης διασκευής, που πραγματεύεται την οικονομική κρίση που πλήττει τα σύγχρονα νοικοκυριά και φέρνει σε οικονομικό αδιέξοδο ένα νέο ζευγάρι τον Μενέλαο και την Ελπίδα οι οποίοι διατηρούν μια παραδοσιακή ταβέρνα στο μέρος που ζούν.....

Μέσα από διάφορες κωμικές, και αντίξοες καθημερινές καταστάσεις με οικογενειακές κόντρες και άλλα ευτράπελα που διαδραματίζονται επι σκηνής, τα δυο νέα παιδιά ο Μενέλαος με τη γυναίκα του Ελπίδα, καταφέρνουν στο τέλος να σώσουν την ταβέρνα τους από οριστικό κλείσιμο κερδίζοντας αναπάντεχα ένα πολύ μεγάλο ποσόν...το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση τους καθώς και τη συνέχεια της οικογενειακής τους επιχείρησης και του ονείρου τους. Αυτή με λίγα λόγια είναι η υπόθεση του έργου.

Ενός έργου που δεν ανήκει σε κάποιον γνωστό σεναριογράφο ούτε σκηνοθετήθηκε από κάποιον πασίγνωστο σκηνοθέτη. Δημιουργοί του θεατρικού είναι η παιδαγωγός Σοφία Χαλκιά και ο νοσηλευτής Γιώργος Καραγιαννάκης και οι δυό εργαζόμενοι στο"Κέντρο Ελπίδα".

Το σκηνικό επιμελήθηκε η κ. Καλλιόπη Χρήστου. Ηθοποιοί ήταν τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του "ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΠΙΔΑ", ο Μανώλης, η Μαρία, η Κατερίνα, η Τσαμπίκα, ο Λευτέρης, η Σόνια και ο Μανώλης. Φιλικές συμμετοχές αυτή της προέδρου στο ρόλο της Ασπασίας, της κοινωνικής λειτουργού Γεωργίας Ρηγοπούλου στο ρόλο της Αλεξίας και τέλος της εθελόντριας Μίνας Παπακωνσταντίνου στο ρόλο της Μαργαρίτας.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους συντελεστές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΠΙΔΑ για την όμορφη αυτή παράσταση που χάρισαν στους θεατές. Ομολογουμένως ηταν άρτια απ' όλες τις απόψεις, δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουν.

Η ανθρώπινη θέληση όμως μαζί με την ουσιαστική δουλειά που παρέχεται απο όλους εκεί, ξεκινώντας από την πρόεδρο Σταυρούλα Καπούλα που δίνει καθημερινά τους αγώνες της, διεκδικεί και απαιτεί προς όφελος των ωφελουμένων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, τους εργαζόμενους που με αγάπη, γνώσεις και σεβασμό αντιμετωπίζουν ολα τα περιστατικά και το καθένα ξεχωριστά αλλά και τους εθελοντές που πλαισιώνουν πάντα όλες τους τις προσπάθειες, έχουμε ενα αποτέλεσμα αξιοθαύμαστο σε οτι κι αν δημιουργήσουν σε ότι κι κάνουν αυτά τα παιδιά.

Είτε είναι αθλητικοί αγώνες, είτε θεατρικές παραστάσεις που κάθε χρόνο ανεβάζουν, είτε άλλες εκδηλώσεις που κατά καιρούς πρωτοστατούν.

Ήταν μια παράσταση δουλεμένη σωστά, έβγαλε πολύ γέλιο και όσοι την παρακολούθησαν έμειναν ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες όλων των παιδιών. Η παράσταση όπως πληροφορηθήκαμε λόγω της επιτυχίας που είχε πρόκειται να παιχτεί ξανά σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς!