Μια εξαιρετική παράσταση από υπέροχα παιδιά

Γράφει η Άννα Σαρρή

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η παράσταση «Αριστο…Φαγάδες» που παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Η κωμωδία που χάρισε άφθονο γέλιο και καθήλωσε τους θεατές, έπειτα από την πέραν κάθε προσδοκίας επιτυχία της, προγραμματίζεται να παρουσιασθεί εκ νέου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ξεκαρδιστικοί διάλογοι, έντονες φωνητικές αυξομειώσεις, μοντέρνες χορευτικές περιπλανήσεις και εκλεκτοί αλλά πολύ εκλεκτοί … γίγαντες γιαχνί (!), άφησαν άφωνους τους θεατές που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση και να στηρίξουν το έργο του Κέντρου.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα, η οποία επισήμανε πως μέσα από την πραγματοποίηση της παρούσας εκδήλωσης, επιδιώκεται η περαιτέρω κοινωνικοποίηση των ωφελουμένων, η ψυχαγωγία τους και η στήριξή τους.
 


Αμέσως μετά, το λόγο πήρε η παιδαγωγός του Κέντρου Σοφία Χαλκιά, η οποία μαζί με το νοσηλευτή Γιώργο Καραγιαννάκη, έγραψαν και σκηνοθέτησαν τη θεατρική παράσταση.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκκιας, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς και η τοπική σύμβουλος Ρόδου Φωτεινή Καράμπελα.
 


Το έργο πραγματευόταν την προσπάθεια μίας συνηθισμένης οικογένειας με σοβαρές και δυσεπίλυτες οικονομικές δυσχέρειες, να κρατήσει ζωντανή την ταβέρνα της, την ώρα που δεχόταν αναπάντεχα το αλύπητο χτύπημα της … τύχης! Σημείο ορόσημο στη ζωή τους, η ημερομηνία του γάμου τους!!!

Ο Μενέλαος – σύζυγος και πρωταγωνιστής – ήταν ένας άνδρας με αγνά αισθήματα που μαζί με τη σύζυγό του Ελπίδα, προσπαθούσαν μάταια να σώσουν το παραδοσιακό τους μαγειρείο.

Αποφασίζουν να εκσυγχρονίσουν το μενού τους με γεύσεις γκουρμέ, να διαφημιστούν με διάφορους τρόπους αλλά και να αναβαθμίσουν συνολικά την εξυπηρέτηση προς τους πελάτες τους.  Οι προσπάθειές τους όμως, απέβαιναν άκαρπες.

Στην παράσταση ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους οι ωφελούμενοι Μανώλης Ροδίτης (Μενέλαος), Μαρία Πήλιου (Ελπίδα), Κατερίνα Λατσατιανού (Παγώνα), Τσαμπίκα Καπούλα (Μαριάννα & Γιαννάκης), Λευτέρης Χατζησταμάτης (Αριστείδης), Σόνια Παπακωνσταντίνου (Βιολέτα) και Μανώλης Βρουβής (Βαγγέλης), καθώς και η πρόεδρος του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα που εμφανίστηκε στο ρόλο της σπιτονοικοκυράς Ασπασίας.

Άφθονο γέλιο χάρισαν επίσης οι ερμηνείες  της κοινωνικής λειτουργού Γεωργίας Ρηγοπούλου που πρωταγωνίστησε στο ρόλο της πεθεράς Αλεξίας, του νοσηλευτή Γιώργου Καραγιαννάκη στο ρόλο του Ξενοφών και της εθελόντριας Μήνας Παπακωνσταντίνου στο ρόλο της Μαργαρίτας.