Θα μας... αλλάξει  τα φώτα η Περιφέρεια

Ξεκινούν από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου οι διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση των φωτιστικών τύπου led σε όλο το βασικό οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση της ποιότητας του φωτισμού που υπάρχει σήμερα.

Μάλιστα χτες η οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, προχώρησε στην έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου το οποίο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά είναι προϋπολογισμού 4,53 εκ. ευρώ. Η απόφαση της επιτροπής θα διαβιβαστεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση προς εξέταση και μόλις υπάρξει έγκριση τότε οι υπηρεσίες της περιφέρειας θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου.

Εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2018 καθώς απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για τον έλεγχο της απόφασης ώστε να προχωρήσουν οι επόμενες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι τα νέου τύπου φωτιστικά led θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα φωτιστικά στο υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού που υπάρχει στο νησί, ενώ θα τοποθετηθούν νέα και όπου δεν υπάρχουν καθώς η περιφέρεια θα προχωρήσει και σε ένα ακόμα εξίσου μεγάλο έργο, αυτό της τοποθέτησης κολώνων φωτισμού σε μεγάλο μέρος του νησιού στο οποίο σήμερα δεν υπάρχουν.

Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για μία παρέμβαση προϋπολογισμού περίπου 6,5 εκ. ευρώ που περιλαμβάνει την τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές από Κολύμπια έως Λίνδο, από το εργοστάσιο της ΔΕΗ μέχρι τα Καλαβάρδα, από το Τσαϊρι μέχρι το αεροδρόμιο και στο δρόμο Ρόδου-Καλλιθέας.