Εντυπωσίασε ο Υγρός Στίβος Ρόδου στην Κρήτη

Στη δεύτερη ημερίδα κολυμβητικών αγώνων Grand Prix που έγιναν το περασμένο σαββατοκύριακο στο ΛΙΝΤΟ του Ηρακλείου, ο Υγρός Στίβος Ρόδου εντυπωσίασε με την παρουσία του, εκπληρώνοντας όλους τους στόχους του για την εποχή αυτή και πανηγυρικά πέρασε στην επόμενη φάση της χρονιάς.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται η μέση προετοιμασία του αγωνιστικού του τμήματος για τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα  ανά κατηγορία των κολυμβητών και κολυμβητριών, που αποτελούν την ELITE της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει  την επόμενη «φουρνιά» των επίδοξων πρωταθλητών στο κολύμπι και στο τρίαθλο, όπως και  τις ομάδες πόλο Αγοριών και Κοριτσιών, που το καλοκαίρι θα «κατεβάσει» στα οικεία Πρωταθλήματα.

Στην καταπληκτική αυτή  αγωνιστική συνεύρεση που συγκέντρωσε πάνω από 650 κολυμβητές και κολυμβήτριες, και τα τέσσερα παιδιά του Υγρού Στίβου Ρόδου προκρίθηκαν στα Πρωταθλήματα Χειμώνα καθώς και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του καλοκαιριού, επιβεβαιώνοντας την κλάση και την ποιότητά τους σε συνδυασμό με τη σκληρή και προγραμματισμένη δουλειά που καθημερινά καταβάλλουν.
Έτσι, ολοκλήρωσαν το τόσο επίπονο αλλά και ευχάριστο συνάμα πρόγραμμά τους με τα καταπληκτικά αυτά αποτελέσματα και τα χαμόγελα επιτυχίας στα πρόσωπά τους, των προπονητών και των οικείων τους.

Ο 15χρονος  Κυριάκος Μαυράκης στην κατηγορία Παίδων ήταν εξαιρετικός.
Συγκεκριμένα, ήταν 1ος  στα 400, 800 και 1500 μ. Ελεύθερο με διαφορές 15, 100 και 300 μέτρων αντιστοίχως, αφού κολύμπησε όπως πρέπει και όπως του αξίζει.
Έδειχνε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά αυτή η παρουσία ήταν άψογη, κολυμπώντας …χωρίς αντίπαλο, κι έφερε με τέτοια άνεση τα όρια που αναγκαστικά επαναπροσδιορίζονται οι στόχοι και το Πρόγραμμα Αγώνων του, μια και η μεθοδικότητά του στην καθημερινή βελτίωση είναι απίστευτη.  

Ο 12χρονος Στέλιος Βεϊσάκης, στην κατηγορία Παμπαίδων Β΄, που οι προπονητές του τον άλλαξαν σε Ύπτιο μόλις δύο χρόνια πριν, δικαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες όλων και με συνεχείς βελτιώσεις των επιδόσεών του στα 50, 100 και 200 μ. Έφθασε έτσι σε μια τεράστια επιτυχία πρόκρισης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και ανήμερα της ονομαστικής του εορτής έκανε το καλλίτερο κέρασμα στους ανθρώπους της ομάδας και στους συναθλητές του, που νωρίτερα του είχαν κάνει γιορτή …
Η επίσης 12χρονη Σιμέλα Κακούλη, που στα Πρόσθια έχει βάλει σκοπό να σπάσει τα ρεκόρ, έκανε ακριβώς ό, τι της ζητήθηκε και είχε προγραμματιστεί από τους προπονητές της. Κατάφερε με τη συμμετοχή της να βελτιωθεί εκπληκτικά σε όλα τα αγωνίσματα και συγκεκριμένα στα 50, 100, 200 μ. κι έδειξε ότι μπορεί στα Πανελλήνια το καλοκαίρι να διακριθεί.

Η Ευδοκία Κρητικού στην Κατηγορία  ΟΡΕΝ θύμισε κάτι από τα …παλιά τερματίζοντας επίσης πρώτη σε όλα, αφού με χαρακτηριστική άνεση βρέθηκε  κάτω από 18 λεπτά στα 1500 μ. Ελεύθερο, τα 09.30 στα 800 αλλά και τα 04.37 στα 400 μ. Ελεύθερο, αν και έβαλε …πλώρη για ABOU DHABI ή  EILAT τον Φεβρουάριο, μια απόφαση που θα παρθεί από την Ομοσπονδία στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Η παρουσία των παιδιών ήταν μια ελάχιστη ένδειξη της δουλειάς που γίνεται στις εγκαταστάσεις του APOLLO BEACH, που έχουν εμπνεύσει τους πάντες και καθημερινά όλοι προσπαθούν να αποδείξουν με τα αποτελέσματά τους, την ευγνωμοσύνη τους για την πανέμορφη πισίνα εκεί.